Målet er å eie tre til fem skisenter i Norge, med Hafjell, som Alpinco fomelt kjøper i disse dager, som hovedanlegg. Flere av disse skal være på plass under Apinco-paraplyen til høsten. Men Flaaten sier at Stranda skisenter, som er til salgs, ikke er aktuell for Alpinco i dag.

LES OGSÅ: Stranda til salgs

Må firedoble omsetninga

– Vi har vurdert Stranda som litt for mye jobb akkurat nå. Trafikken i skisenteret må firedobles, og det går ikke med kundegrunnlaget i området i dag, sier Flaaten til Fri Flyt.

Det er heller ikke Alpinco som har stått på for å få gjennom utviklingsplanen for Kvitfjell, men Hafjells nærmeste nabo er likevel ikke uaktuell for Alpinco.

LES OGSÅ: Klart for utbygging på Kvitfjell

– Kvitfjell er et bra skisenter, med et godt kunstsnøanlegg. Nærheten til Hafjell gjør at vi må tenke på Kvitfjell, men trafikken må dobles. Det går for mange tomme stoler på Kvitfjell nå.

Over fem anlegg på sikt

Alpincos sjef vil ikke avsløre hvilke skisenter som er i ferd med å havne under paraplyen til det som skal bli den første, reelle konkurrenten til Skistar, men Flaaten sier de ligger godt an. Han legger til at anlegg i Nord-Norge ikke er aktuelle.

– På lang sikt vil vi ha i hvert fall fem anlegg i Sør-Norge, heleid eller deleid. Hvis vi har to-tre til høsten er jeg fornøyd, sier han.

Ifølge lokalavisa Opp i Oppdal er Alpinco i ferd med å ta over Oppdal skisenter. Finansmannen Arthur Buchardt, som er en av investorene bak Alpinco, har også investert i nytt hotell i Oppdal.

– Vi fikk en henvendelse fra rådgiverne til dagens eiere i Oppdal, og den har vi respondert på. Oppdal har utvilsomt potensiale, og ligger nokså sentralt plassert, noe som er forutsetninger for oss.

Sykkelpark i Oppdal?

– Alpinco har som mål å drive sine anlegg også om sommeren. Tenker dere på Oppdal som en destinasjon for hele året?

– Jeg tenker at Oppdal må være en firesesonger ja. Men det holder ikke bare med heisbasert sykling, det må være flere aktiviteter for å forsvare åpne heiser hele året.

LES OGSÅ: Legger Oppdal Bike Park død

Frykter ikke omsetningsssvikt

Heiskortomsetninga i norske skisenter gikk ned tre prosent forrige sesong, i forhold til den nokså dårlige sesongen før. Flaaten ser på nedgangen i markedet som ei utfordring.

LES OGSÅ: Omsetningssvikt for norske skianlegg

– Løsningen ligger i å skaffe mer stabil trafikk fra våre naboland og Europa nord for Alpene. Det ligger enorme kundemasser i disse områdene, men hvis vi skal nå dem må destinasjonene være bra nok, og prisene fornuftige, sier han.

– Hvordan ligger dere an i forhold til å nå målet om å eie to-tre anlegg til sesongstarten?

– Vi ligger godt an, men det er ikke lett å kjøpe, selv om bransjen sliter. Mange anlegg har mye gjeld.

Nyinvesteringer i Hafjell

– Du har sagt at kundene vil merke forskjell i Alpincos anlegg allerede fra høsten. Hva vil det være?

– Det som er klart i dag er at vi bygger en helt ny restaurant på gondoltoppen i Hafjell, samtidig som vi vil utvide og utvikle barneområdet med blant annet med et nytt skitrekk, ny selftimerløype og en rekke andre tiltak, sier Marius Flaaten.

Flaaten har for øvrig tidligere bekreftet overfor Fri Flyt at nyinvesteringene som er planlagt i Røldal ikke finansieres av Alpinco.

PS! Alpinco vil skifte navn før selskapet lanseres for publikum med brask og bram til høsten. Men hva navnet blir ønsker de ikke å avsløre ennå.