– Jeg spurte meg selv om det virkelig er verdt det

Christian Nummedal fikk såvidt smake på suksess før han røk korsbåndet i 2014. To år senere er han tilbake - sterkere enn noen gang.

Sist oppdatert 8. april 2016 kl 13.58
TILBAKE: Christian Nummedal med landslaget på tur i Mammoth. Et av de store høydepunktene denne sesongen. Foto: Anders Holtet
TILBAKE: Christian Nummedal med landslaget på tur i Mammoth. Et av de store høydepunktene denne sesongen. Foto: Anders Holtet

– Det har vært veldig vanskelig. Skaden skjedde rett etter at jeg var ferdig med skole, og skulle fokusere hundre prosent på ski. Det har vært veldig tungt, og jeg har tenkt flere ganger: Orker jeg dette her? Blir det det samme når jeg kommer tilbake?, sier Christian Nummedal (20) fra Hakadal.

Forrige helg tok han sin andre seier i Norgescupen i Hemsedal, og har hatt en comeback-sesong han bare kunne drømt om. Men veien dit har vært lang og tøff for skitalentet fra Romerike.

I 2014 opplevde et av de største marerittene et ungt idrettstalent kan gjøre: Etter å ha kjempet seg til en plass helt i verdenseliten, med blant annet en 3. plass i verdenscupen i Silvaplana, smalt det. I European Open overroterte han på en dobbel cork 1080, og røk korsbåndet. Han var tilbake til utgangspunktet, og måtte starte helt på nytt.

– Jeg så på sesongen som mitt store gjennombrudd. Den 3. plassen i verdenscupen skjedde en uke før European Open, sier Nummedal, som for tiden var en del av landslagets juniorsatsning.

Dermed startet et langt år på Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo.

– Jeg tror resultatene jeg fikk der gjorde at jeg fikk oppfølgingen gjennom landslaget. Det hjalp meg helt sinnsykt mye. Jeg hadde slitt veldig om jeg skulle gjort dette på egenhånd, og med den lille dytten i ryggen får man voldsomt mye motivasjon, sier 20-åringen.

Har du lest denne? Nummedal og Johnsen best

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skjermbilde 2016-04-08 kl. 10.15.26
Skjermbilde 2016-04-08 kl. 10.15.26

OPPTRENING: Christian Nummedal på Olympiatoppen. Foto: Privat

Det skulle likevel ta to år før Nummedal var tilbake der han slapp i 2014. I mellomtiden har han brukt enormt mye tid og krefter på treningssenteret, som huser Norges største idrettsstjerner.

– Det var rart å komme dit i starten. Når man ser seg rundt vet man hvem alle er. Det var litt småflaut, men gikk bra etterhvert. Man blir vant til det også, forteller Nummedal.

Da sesongen 2015/2016 startet stod han likevel på bar bakke - selv om nivået var tilbake. Forrige sesongen hadde han ingen resultater å vise til, og ble nødt til å starte oppladningen alene.

– Vi dro til Alpene, og jeg føler jeg klarte å få en god oppladning. Jeg synes jeg klarte meg bra på egenhånd.

Les også denne: Nummedal best i Kongsberg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

030416_fausko_hemsedal_norfreeskicup_nummedal_action_pallen-3
030416_fausko_hemsedal_norfreeskicup_nummedal_action_pallen-3

VANT: Her kjører Nummedal inn til seier i Norgescupen i Hemsedal. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Har du lest denne? Nummedals gjennombrudd

I tillegg til seieren i Hemsedal forrige helg vant han også sesongåpningen av Norgescupen.

– Nå har du to seiere i Norgescupen, og vært på flere turer med landslaget. Hvordan vil du oppsummere sesongen?

– Det har gått veldig mye bedre enn forventa. Jeg hadde håpet at det skulle bli en bra sesong, og at jeg kanskje skulle være med å kjempe igjen, men jeg hadde ikke regna med at det skulle gå så bra, forteller Nummedal, som også har vært med landslaget på to turer.

– På grunnlag av at jeg hadde en så god sesongstart fikk jeg være med til Mammoth og Silvaplana for å kjøre verdenscup. Det var utrolig gøy å være med gutta på tur. Det har jeg virkelig savna.

– Er du bedre enn noen gang?

– All treninga, og alt jeg har gjort, gjør at jeg føler meg mye bedre. Jeg er sterkere, og virker å være bedre på alt jeg gjør. Både hva gjelder trikbag, og hvor safe jeg er på de. Jeg har vokst etter skaden.

Lørdag kan han sette kronen på verket med seier i NM på Hovden. Uansett utfall kan Nummedal se tilbake på en comebacksesong få kan drømme om. Nå ser skitalentet framover.

– Nå etter sesongen ser jeg at jeg har et lite stykke til å gå. Jeg føler likevel at jeg banker på døra til de store. Jeg håper, og tror at det ikke er så veldig mye mer som skal til, selv om nivået er høyt og det er mange om ballen.

Publisert 8. april 2016 kl 11.25
Sist oppdatert 8. april 2016 kl 13.58
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen