– Det er veldig kjekt man ikke trenger å gjøre frikjøring vanskeligere enn man egentlig må. Den konkurransen bevarer skileken, og viser hvor enkelt man kan ha det kult. Jeg håper det inspirerer flere til å drive med det. I framtiden håper jeg flere hiver seg på, og blir med på moroa. Konkurransen hadde bra med publikum, bra speaker og god stemning, sier Asbjørn Eggebø Næss.

For det ble til slutt Eggebø Næss som vant den noe uformelle frikjøringskonkurransen på High Camp i år. Dermed tok han over vandreskia fra fjorårets vinner, Espen Sollien. Eggebø Næss kjørte to store drop, og gjorde til slutt konkurransens eneste backflip. Han synes den hundre høydemeter lange fjellsiden ved festivalencampen ga mer enn nok skiglede.

– Det er mer enn nok til å få kost seg på ski, ler vinneren.

I det første runnet mistet han forøvrig den ene skia umiddelbart etter start.

Selv skulle han gjøre et mini-comeback under Sogndal Freeride, som dessverre ble avlyst. 

– Frister det litt å kjøre flere konkurranser etter helga?

– Hadde jeg hatt tid skulle jeg gjerne vært med i alle konkurranser. Dessverre er det litt for uforutsigbart. Mange av konkurransene har store ambisjoner i forhold til valg av fjellsider, og hadde man senket lista og heller økt gjennomføringsevnen, hadde det vært bra for rekrutteringa. Det er altså ikke kritikk til konkurransene som er, som gjør en kjempejobb.

Selv synes han High Camp-helga var flott, til tross for vekslende vær. Han holdt blant annet frikjøringskurs flere av dagene.

– Jeg hadde det veldig gøy. Vi gikk heller flere runder med feller, enn lange turer. Det var jo også fint vær på søndagen, så jeg håper mange brukte den dagen. Men det virker som folk hadde det gøy. Det er også gøy å se at folk er inspirert og gira, forteller Eggebø Næss, som er aktuell med Supervention 2 denne høsten.

Fullstendig referat finner du på Fri Flyts twitterkonto.

Se bilder fra frikjøringskonken her: