Her er vårens toppturcamper

Det nærmer seg høysesong for toppturer, og campene står i kø. Her finner du en oversikt over alle norske denne våren.

Sist oppdatert 31. mars 2016 kl 10.17
CAMP: Toppturcamp-sesongen er i gang. Her fra Eidsbugarden. Foto: Anders Helø
CAMP: Toppturcamp-sesongen er i gang. Her fra Eidsbugarden. Foto: Anders Helø

Vinteren er full av samlingspunkter for toppturfolket, der du kan møte likesinnede, bli kjent med flere, oppleve nye fjell og bli bedre på ski. Alle festivalene tilbyr turer med guider, og har fokus på sikker ferdsel underveis. Husk at det lønner seg å være tidlig ute, mange blir fort utsolgt!

Her finner du en oversikt over alle campene som går fra mars og ut skisesongen.

Her er vårens toppturcamper:

2.-6. mars: Skicamp Sunnmørsalpane

Norgesguidene arrangerer for andre gang sin egen toppturcamp, og det skjer i Sunnmørsalpene. Her finner du turer for både nybegynneren og for deg som har vært mye på tur før, og turene skreddersys etter hvem som er med.

10.-13. mars: Romsdalsvinter

Romsdalsvinter er Norsk Fjellfestivals vinterutgave, og arrangeres i år for 9. gang. Festivalen har fokus på bratt vinterfriluftsliv, og ønsker å tilby alt fra det snilleste til råeste. Her finner du eget toppturkurs for jenter, kanskje du skal vurdere å ta med venninnegjengen hit?

10.-13. mars: High Camp Sunnmøre

Fri Flyts toppturcamp, med ny lokasjon i årets High Camp, som går inn i tillegg til Turtagrø. Fokuset er på toppturer i Sunnmørsalpene, med base på Sagafjord Hotell.

7.-10. april: Ski- og splitboardfestival Lofoten

Splitfest, skifest, trugefest, topptur og havfiske er noe av lokkematren til Ski- og splitboardfestivalen i Lofoten. Lokalkjente guider tar deg med på tur, og overnatting skjer på Hattvika Lodge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

07-56-59_ordinary_1120
07-56-59_ordinary_1120

SUNNDAL: Fra Storgladnebba. Foto: Håvard Engen

7.-10. april: Sunndal Skisession

Med base på Sunndalsøra kan du sikre deg lange nedkjøringer fra toppturfjell i verdensklasse. Her er det sterkt turfokus hele helgen, og du kan få med deg økt innsikt i trygg ferdsel på ski etter flere foredrag med kompetente guider.

7.-10. april: Rosendal skifestival

Her får du en helg spekket med toppturer med vanvittig utsikt, god mat og drikke på Rosendal Turisthotell, foredrag, musikk og mye mer. Fokuset er på kvalitet og naturopplevelse, og guidene i Bre og Fjell tar deg trygt med opp og ned.

7.-10. april: Basecamp Eidsbugarden 

Campen har fokus på ulike aktiviteter man kan drive med i området, med base på Eidsbugarden. Programmet viserguidede toppturer, skredkurs, kitekurs foredrag og underholdning. Overnatting skjer på hotellet eller Fondsbu (begge er utsolgt) eller i ferdig oppsatt lavvo (noen få ledige plasser, eller man kan sette opp eget telt i området og kun kjøpe festivalpass. 

14.-17. april: Vatnahalsen Topptur Symposium

Toppturcamp med fokus på kompetanse i fjellet. Her blir det både foredrag, skikjøring og testing av utstyr. Varer over tre dager.

21.-24. april: SkiYogaCamp

Karine Falck-Pedersen og Mette Grøsland er duoen bak denne jentecampen på Vatnahalsen, og er basert på sine to lidenskaper, ski og yoga. Toppturene gir deg de enorme naturopplevelsene og yogaen hjelper deg å finne balansen i kropp og sinn. Campen har som mål å skape en aktiv, men avslappet ramme, og er kun for jenter.

21.-24.april: ToppCamp Jotunheimen

Ny toppturcamp for året, med fokus på Jotunheimens skjulte skatter. Her er det både toppturer og camp-kos med blant annet Arne Brimi på matlaginga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil-du-oppleve-Jotunheimens-skjulte-skatter_ordinary_1200
Vil-du-oppleve-Jotunheimens-skjulte-skatter_ordinary_1200

CAMP: I april starter toppturcampen i Jotunheimen. Foto: Vegard Breie

21.-24.april: Toppturakademiet Hemsedal

Over 3 dager blir deltakerne delt inn små grupper, som har en kvalifisert veileder. Veilederen vil følge opp gruppen tett hele veien. Her vil du lære å planlegge og gjennomføre turen på egenhånd, slik at du kan ta med kunnskapen til videre læring og gode fjellopplevelser.

21.-24.april: Galdhøpiggen Randonneé

Suksessen Galdhøpiggen Randonneé arrangeres for syvende år på rad. Med utgangspunkt i Galdhøpigg-massivet, og med mange lokalkjente guider, blir det variert tur- og kjøreprogram fredag til søndag. Og selvsagt samling på Afterski-terrassen etter tur! I tillegg blir det kveldsprogram med variert innhold.

21.-24.april: Basecamp Sognefjord

Denne topptursamlingen arrangeres for andre gang i år, og campen er lagt til Nes Gard i Luster. Dette er den perfekte basecamp for toppturer i Sogn, Jostedalen, Hurrungane og Sognefjellet. Guider fra Bre og Fjell viser vei, og du kan teste ski fra de lokale skimakerne SGN Skis.

28.-1. mai: High Camp Turtagrø

High Camp Turtagrø ble arrangert for første gang i 2001, og har siden oppstarten blitt samlingspunkt for mange toppurentusiaster. Hurrunganes fantastiske fjell er rett utenfor døren, og det blir turer for alle nivåer. Få også med deg foresdrag og kurs underveis i helgen.

13.-17. mai: Folven Randonee Festival

Avsluttes på selveste nasjonaldagen med feiring i Skålatårnet. Har både skredkurs og brattkjøringskurs, og med fokus på guida turer - blant annet med frikjører Fred Syversen.

3.-7. juni: Svalbard Toppturcamp

Toppturfestivalen i Svalbard startet i 2011, og er tilbake i år etter pause i fjor. Opplev Svalbards fantastiske natur gjennom skipet MS Nordstjernen.

Noen glemt? Send oss en epost på nett@friflyt.no eller skriv i kommentarfeltet nedenfor. God topptursesong!

Publisert 2. mars 2016 kl 13.06
Sist oppdatert 31. mars 2016 kl 10.17
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen