– Det er tydelig at Sogndal har en enormt stor intresse for skred. Med over 300 deltakere, og enda flere interesserte, måtte vi til slutt innse at det ikke var plass. Tenk at folk er så interessert, sier Birgit Rustad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Hun var en av de inviterte gjestene da Bratt Moro i Sogdal inviterte til skredkveld på Quality Hotell i Sogndal onsdag. Med stappfull sal viste sogndølene at de vil lære mer om skred.

Annonse

– Toppturinteressen er stor i Sogndal, og folk vil lære mer. Man blir aldri ferdig utlært i dette, og det gjelder å tilegne seg så mange erfaringer man kan for å gjøre trygge valg. Så å komme på en sånn type skredkveld gir kanskje folk en vekker, eller i alle fall gjør de klokere, forteller Rustad.

22. november i år skrev Fri Flyt om "skredene som vekket Sogndal" - om da det gikk skred i de mest populære frikjøringssidene i skihovedstaden Sogndal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

6

FULLT: Det var helt full sal under Skredkvelden. Foto: Håvard Nesbø

– Det å spre god kunnskap og et budskap om tryggere ferdsel er viktig. Det er så mye aktivitet i Sogndal, så det å gi informasjon som kan forebygge er enormt viktig, forteller Rustad, som primært snakket om skredvarsling gjennom varsom.no på konferansen.

I tillegg snakket Markus Landrø og Linda Halandvik om hendelser fra virkeligheten, hvor sistnevnte var i en ubehagelig skredulykke i januar i år.

– Folk kan lære en del av faktiske hendelser, det gir en tankevekker til alle. Det er viktig å vite at man ikke sitter med fasit her, så det å vite hvilke elementer en skredvarsling inneholder er svært viktig.

Se bildeserie fra konferansen her: