Sogndal fikk et skikkelig snødump i forrige uke, og lite overraskende var toppturentusiast Bård Smestad på plass - både i skianleggene og på topptur.

– Det blir litt frem og tilbake om vi skal i heis eller gå tur når snøen er dyp og himmelen er blå. Men heldigvis ble det tur på Togga, Nonsholten og Melsnipa før vi oppsøkte heisene i Hodlekve.

Annonse

Det har vært betydelig skredfare i området siden nysnøen kom, og to personer har siden forrige uke blitt tatt i snøskred. Det er fremdeles faregrad 3 - som det altså har vært den siste uken.

– Varsom meldte om vedvarende svake lag i snøen så da ble det ikke lagt opp til veldig bratte nedkjøringer. På toppen av Togga hørte vi også drønn i snøen så da var ting rimelig klart.Stort sett ble linjene vi fant for bratte for forholdene som var. Vi endte opp med en ganske slitsom tur opp på Melsnipa i Fjærland og nådde toppen med en skoddedott rundt oss.

Likevel var Smestad fornøyd med forholdene, som du kan se på bildene nedenfor. For i tillegg til Vestlandet, har også Trondheim, der Smestad har base, fått et skikkelig snødump.

– Men vi kjørte de 550 kilometerne fra Trondheim til Sogndal og Fjellsportfestivalen. Heldigvis hadde det endelig kommet bra med snø i Sogn så motivasjonen for å reise fra snøværet i Trondheim var god, sier Smestad.

Ifølge Fri Flyts snøvarsel ser det derimot ut til at snøfesten er ved veis ende for denne gang. Det er ikke meldt noe snøfall de neste seks dagene.

Se flere bilder her: