Mens resten av landet har lidd av en nødbørsfattig og mild sesong, har Nord-Norge tidvis hatt særdeles gode forhold. Denne uken, og spesielt tirsdag kveld/onsdag formiddag, var likevel sesongbeste. Det benyttet Daniel Solvang, Dan Skovli, Tore Rapp og Bjarte Hollevik seg av. De tok på seg toppturskiene og gikk i Langfjordbotn, like ved grensa til Nord-Troms.

– Det har jo kanskje vært mer snø tidligere i år, men nå er den så lett. Det var helt enormt. Det var også veldig god glid i snøen. Dette er helt klart sesongbeste for min del, sier Bjarte Hollevik, som holder til i Bufjord.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DSC09065
DSC09065

LANGFJORDBOTN: Det er her de beste skiforholdene er nå, ifølge Hollevik. Her kjører Tore Rapp. Foto: Bjarte Hollevik

Langfjordbotn ligger godt skjerma for vinden, som var ganske kraftig i dag. Det ga en skiopplevelse som har oversteget det meste annet i år. Hollevik sier det har kommet 30 centimeter nysnø. Snøværet startet mandag, og har fortsatt frem til onsdag. Selv om vinden har tatt tak i flere av fjella, virker Langfjordbotn relativt uberørt.

– Det var fortsatt opp mot 20 centimeter nysnø da vi kom ut av skogen. Det var definitivt veldig gøy.

Det er venta noe snø i natt i området, og strålende vær med sol og noen få kuldegrader inn mot helga. Det er flere deler av Norge som får snø den kommende tiden, og flere Oslo-nære anlegg kan vente seg godt med snø mot helga.

Se flere bilder her: