Nå kommer snøen til Østlandet

Flere skianlegg på Østlandet kan vente seg nysnø de kommende dagene.

Sist oppdatert 3. februar 2017 kl 10.55
NEDBØR: Kongsberg skisenter kan vente seg mengder med snø. Slik så det ut i høst etter et snødump. Foto: Jostein Nymoen
NEDBØR: Kongsberg skisenter kan vente seg mengder med snø. Slik så det ut i høst etter et snødump. Foto: Jostein Nymoen

Etter flere nedbørsfattige uker på Østlandet ser nå mye ut til å snu. Skianlegg på Vestlandet kunne glede seg over nysnø i starten av denne uka, og mot helga og i løpet av helga skal også flere skianlegg på Østlandet få nysnø.

Best ut kommer Norefjell og Kongsberg. De kan begge vente seg 30 centimeter nysnø fra starten av helga og inn mot neste uke, ifølge Fri Flyts snøvarsel. Mest snø kommer mot slutten av søndag og inn mot mandag i neste uke.

– Jo lenger inn i landet du kommer, jo større er sjansen for hvit nedbør. Jeg er usikker på hvor hvitt det blir i Oslo, sier statsmeteorolog Ida Fossli til NRK.

Oslo Vinterpark og Oslo skisenter, som ligger i hovedstaden, kan vente seg henholdsvis 20 og 16 centimeter nysnø. Også Varingskollen får et snøfall på 20 centimeter.

Skjermbilde 2017-02-01 kl. 13.45.40
Skjermbilde 2017-02-01 kl. 13.45.40

Det betyr med andre ord at de fleste skianleggene på Østlandet kan glede seg over hvitere tider. I alle fall på kort sikt. Hemsedal og Geilo får også 15 centimeter nysnø.

Skisesongen startet godt for flere av anleggene, og blant annet nevnte Kongsberg hadde drømmestart på sesongen. Etter det har vi fått det som omtales som den mest nedbørsfattige vinteren på 60 år.

Det er likevel Gautefall i Telemark som får mest, med nesten en halvmeter nysnø over helga. Av toppturer får Gaustatoppen mest snø, med omtrent 30 centimeter de kommende dagene.

Publisert 1. februar 2017 kl 14.16
Sist oppdatert 3. februar 2017 kl 10.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen