Sunnmøre

Etter helgens besøk i Sunnmøre kjenner jeg at kroppen har vondt etter tre dager med pudderkjøring. I løpet av den siste uka hadde det kommet rundt 90 cm snø og mye av denne snøen var ikke oppkjørt når vi ankom Sunnmøre. 

Annonse

Første dag kjørte vi i Fursettrekket på Strandafjellet jaktet etter fine klipper og skogskjøring. Det var artig når man fant noe perler inne i skogen, men problemet ble å holde farten oppe. 

Les også: In Nordvest we trust!

Lørdag var planen å være tidlig opp med Gondolen. Skuffelsen var stor da vi kom inn på parkeringen og så at heisen sto stille. Etter et par turer i Fursettrekket fikk vi plutselig med oss at Gondolen hadde startet. Nå var det bare å gjøre alt som sto i vår makt for å komme lengst frem i den køen. Aldri før har jeg sett en heiskø være såpass lang. Gleden var stor da det var vår tur til å ta heisen og gleden forble på topp resten av dagen. Nå skulle det utforskes og lekes i snøen. Det var så mye snø og urørt snø på denne siden av fjellet, grunnet heisen hadde vært stengt siden søndag. Dette burde nesten ikke være lov å si, men det var nesten i overkant mye snø. 

Søndagen bestemte vi oss for å reise til Stordal og Arena Overøye. Dette for å teste et annet anlegg og i håp om å finne urørt snø. Vi valgte å ta på feller å gå fra toppen av heisen og videre opp for å få inn en kort tur. Nedkjøringen her bød på mye fin snø og fint terreng å kjøre ned. Føret opplevdes nesten bedre her enn på Stranda. Mulig det var fordi det ikke var like mye snø, noe som gjorde det litt lettere å holde flyten nedover siden. Til å være et lite anlegg hadde Overøye mye bra skikjøring å by på.

Østlandet

Men hvordan er ståa på Østlandet? Joda, det er snø der også, selv om det ikke er snakk om mengder på samme måte som stedene nevnt. Selv hadde jeg ikke mulighet til å ta helgetur til Vestlandet eller Trøndelag, så da gikk turen hjem til mitt hjemmeanlegg, Skeikampen.

Skeikampen, og de andre nærliggende anleggene (Kvitfjell, Gålå, Hafjell), har fått påfyll jevnt og trutt så langt i år. På Skeikampen blåser det ofte, så snøen har blitt transportert litt rundt, men leiter man litt, så finner man områder med fin snø.

Les også: Anleggsråning på Skeikampen 

Baksiden av Skeikampen har ennå ikke åpnet (de fire innerste heisene Galten, Vinkel, Petter og Eivind), og anlegget sikter seg inn på å åpne disse til vinterferien. Transportheisen Torbjørnheisen går, noe som gir tilgang til klippepartiet Berga’n, som er lett synlig fra stolheisen.

De har hatt park frem til nå, men har nå stengt den for en liten periode for å produsere mere snø. Den åpner igjen så fort de er ferdig med rebuilden.

Amund Leine og Brynjar Åmot hadde ikke mulighet til jakte den beste snøen i helga. Skeikampen leverte likevel veldig bra skidager.

Les alle våre tester her.