In nordvest we trust!

Med lovnader om kjempedump på Nordvestlandet var ikke puddersultne østlendinger vanskelig å be.

Sist oppdatert 14. januar 2019 kl 11.45
LEVERANSE: Strandafjellet leverte i helga med hjelp fra levering ovenfra! Foto: Olav Tarjei Valebjørg
LEVERANSE: Strandafjellet leverte i helga med hjelp fra levering ovenfra! Foto: Olav Tarjei Valebjørg

Jeg tror ikke jeg setter navnet mitt på spill om jeg uttaler at forsesongen i Sør-Norge har vært under pari. Det har ikke manglet på nedbør, men den har alt for ofte falt på feil side av gradestokken. Vanligvis snøsikre destinasjoner som Sogndal, Myrkdalen/Voss og Røldal har opplevd en av de magreste sesongstartene på mange år. Langt ute i varselet har det flere ganger sett veldig bra ut, men sikkert som banken endres det til det negative de siste dagene før. Vi stolte derfor ikke helt på varselet, da det for en uke siden meldte snø på Nordvestlandet denne helgen her. Abstinensene var like vel så store at jeg forsiktig luftet det på kontoret for kollegaene mandags morgen! Vi skulle ikke tatt turen til Sunnmøre i helgen da?

Sjekk vår offpistguide til Strandafjellet og flere andre skianlegg her! 

Gutta lystret, planer ble lagt, hytte ble booket og værmeldingen ble observert med argusøyne! Sikkert som banken endret værvarselet seg nok en gang dagene før. Snøen som var meldt torsdag til lørdag, og som skulle sørge for blide fjes og lindring av pudderabstinenser - forsvant fra varselet. Lykken var fort snudd til skuffelse. Heldigvis la vi merke til at vinden fremdeles sto på nordvest. 

– Hva er det de sier de der Sunnmøringene? Er ikke vind fra nordvest så godt som ensbetydende med nedbør? 

– Skal vi bare gamble? 

– Jau, dette blir «fole» bra!

LA DET BLI POW: Strandafjellet leverte i helgen, og godsakene fortsetter å lave ned. Foto: Olav Tarjei Valebjørg
LA DET BLI POW: Strandafjellet leverte i helgen, og godsakene fortsetter å lave ned. Foto: Olav Tarjei Valebjørg

Torsdag ettermiddag var vi på vei i bilen fra Oslo. Da vi våknet fredag morgen så vi til vår store glede at det hadde kommet en del snø! Nordvest-spådommen vår traff med andre ord. Etter en slow start var vi på plass på parkeringsplassen på Strandafjellet! Koppheisen på Fursetsiden var eneste åpne trekket, men til tross for det hadde vi frikjøringsområdet ski venstre helt for oss selv. Vi fant fin snø i leformasjoner, og det forsatte også å snø bygebasert utover fredagen.

Det er ikke bare Strandafjellet som er nedsnødd - sjekk den ferske rapporten fra snøkaoset i Østerrike!

Lørdagen skulle gondolen på Roaldsiden settes i sving for første gang denne sesongen. Lørdag morgen var det kommet flere nye centimeter som Yr.no ikke hadde sagt ra om, og nok en gang ble fin snø funnet under tregrensa! Roaldssiden byr på svære frikjøringsområder med utrolig effektiv kjøring. Sesongens beste dag var et faktum, og ble avsluttet med tur fra toppen av gondolen og ned mot sentrum. En klassikertur som bør være på lista om du ikke allerede har kjørt den. I alle fall i følge de andre i reisefølget. Undertegnede trakk nemlig det korteste strået og ble utnevnt til shuttleansvarlig.

EN STOKA GJENG: Null stress å hold humøret oppe når forholdene er som de var sist helg. Foto: Olav Tarjei Valebjørg
EN STOKA GJENG: Null stress å hold humøret oppe når forholdene er som de var sist helg. Foto: Olav Tarjei Valebjørg

Søndag meldte YR 20-30 cm i området. For en gangs skyld stemte det, og vi våknet til et tjukt hvitt teppe utenfor vinduet. Vi fryktet lange køer på Strandafjellet, og pekte ut Fjellsætra som destinasjon. Dette skisenteret ligger bare knappe 10 minutters kjøretur fra Strandafjellet, og har både storfjellskjøring og tidvis glissen bjørkeskog. Holder du deg i skogen er kjøringen også skikkelig effektiv. Vi holdt oss stort sett ski høyre for den første t-kroken og fikk dyp og så godt som usporet snø hele dagen gjennom. Vi fikk på nytt notert oss for sesongbeste, og det er en fornøyd gjeng som i skrivende stund akkurat har passert Lillehammer på vei tilbake til Oslo.  

Gikk du glipp av pudderfesten på Sunnmøre i helga, ser det foreløpig ut som det er nye og veldig gode muligheter neste helg! 

Se flere bilder fra nordvestfesten i galleriet under!

Heisbasert frikjøring på Nordvestlandett

  • Selv om Strandafjellet kanskje er Norges beste skianlegg for frikjørere har området mer å by på. Sjekk ut Alpepasset som gir tilgang til totalt ni skisentre under ett kort. Her finner du i tillegg Fjellsætra, Arena Overøye, Harpefossen, Ørsta, Volda, Stryn, Hornindal og Ørskogfjellet som alle byr på god frikjøring! 

  • Ta med feller! I mange av skisentrene når du nydelig skikjøring med en kort gåtur. Perfekt litt utpå dagen når det begynner å bli sporet opp! 

  • Selv om Sunnmøre er hjem til noen av Norges fineste toppturer finnes det drøssevis av toppløse toppturer som er skikkelig fine de dagene sikten over tregrensa er begrenset. 

  • Usikker på hvor du skal kjøre? Ta kontakt med Oscar i Uteguiden og book inn guidet frikjøring. Han kjenner området bedre enn de fleste! 

Publisert 14. januar 2019 kl 11.45
Sist oppdatert 14. januar 2019 kl 11.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen