Debutanter mot ringrever

EKSTREMSPORTVEKO 2012: Sånn gikk det da jibber Anders Backe møtte frikjøringsesset Dennis Risvoll i dyst på Vikafjellet.

Sist oppdatert 28. juni 2012 kl 10.05
ROOKIE: Anders Backe var tydelig nervøs før frikjøringsdebuten på Vikafjellet. Jeanette Hargin og Chrisoffer Gjerde i bakgrunnen.
ROOKIE: Anders Backe var tydelig nervøs før frikjøringsdebuten på Vikafjellet. Jeanette Hargin og Chrisoffer Gjerde i bakgrunnen.

– Det skulle vært heis opp hit, smeller det fra Anders Backe i det han bikker det siste henget til starten av freeridekonkurransen. Han har tatt med seg både sandsekk og spade i fjellet og gått zikk-zakk opp. På veien har han sett seg ut noen lekne elementer og bygget hopp med planer om å få satt noen parktriks. 
 
Og han er ikke alene om det. Lokalhelt og jibbepionér Christoffer Gjerde snakker om 360, 180 «…og kanskje 720. Vi får se.» 

På toppen står også vinner av Røldal World Tour, Dennis Risvoll og verdensmester fra 2011, Jeanette Hargin, som begge er naturlige favoritter i sine klasser. I alt var det 38 damer og herrer stilte til start. Som under Horgi Ned på mandag, kom også stanken av diesel frem på Vikafjellet, men denne gangen fikk vi oppklaring på hvor dette tjuvtrikset til bedre glid på sommersnø egentlig kommer fra. 
 

LES OGSÅ: Ekstremtriatlonet Horgi Ned

Ole-Kristian Strøm startet godt med nummer én på brystet. Han droppet ut den øverste skavelen med samlet stil og kontroll. Dessverre fikk han hastverk med å komme seg ned til mikrofonen og falt mot slutten av runnet sitt.

Backe leverte ovebevisende, og mannen som innehar verdensrekorden i baklengskjøring på ski fikk selvfølgelig også satt noen svinger med rumpa først. Mest imponerende var likevel tresekstien han leverte mot slutten av runnet sitt. 

Litt skuffet er vi nok av Christoffer Gjerde, som antakelig smurte seg bort på dagens slusjsnø. Det ble observert staking i fjellsida. 

Dennis Risvoll tok jomfruturen på nye planker fra norske Stereoskis. Mye kan tyde på at han likte de nye skiene. Han kapret nemlig førsteplassen i herreklassen etter fin kjøring med tre dropp, inkludert en backflipp. (Fri Flyt kommer tilbake med en film der Stereo-gründer Jens-Martin Johnsrud presenterer den nye linja med ski)
 

Se film fra Ekstremsportveko Freeride. Saken fortsetter under. 

Men den store overraskelsesmannen i går ble Åsmund Hårklau. En lokal pokal fra Voss, som valgte en spennende linje med flere dropp og rundet av med en stor treseksti ut en klippe på slutten. Det holdt til en andreplass i frikjøringsdebuten for Åsmund, som opprinnelig er kulekjører. 

Svært overraskende var det vel også at den svenske verdensmesterinnen skulle få en kamp til døra, tross solid kjøring. Det var nemlig Emma Marita Silberg som imponerte dommerne mest med vågale linjevalg og god dynamikk ned Vikafjellet. 

Det var lite som minnet om vinter under freeridekonkurransen til Ekstremsportveko. Termometeret dro seg over tjue grader. Shorts, baris  bikini ble eneste riktige plagg i går. Men snøen ligger fortsatt tykt på Vikafjellet, og forholdene kan knapt vel ikke bli bedre på norsk «jord» i midten av juni. 

RESULTATER EKSTREMSPORTVEKO FREERIDE 2012

Kvinner

1. Emma Marita Silberg

2. Jeanette Hargin

3. Anne Natvig

4. Siv Rervik

5. Alexandra Skjervheim

6. Marte Frikstad

7. Eirin Myklebust

8. Hilde Sandven

9. Anna Jeraker

Herrer

1. Dennis Risvoll

2. Åsmund Hårklau

3. Andreas Helle

4. David Underland (snowboard)

5. Sondre Lottsgården

6. Anders Backe

7. Kjell Kristian Sandum

8. Jan Olav Nordskog

9. Ove Nesvold

10. Martin Brekke

11. Kristian Jore

12. Christoffer Gjerde

13. Kenneth Skogen

14. Joachim Strandkorg

15. Christian Bu Mathisen

16. Øyvind Svendsen

17. Sverre Enitch

18. Fran Storebe

19. Espen Joachimsen

20. Ole André Larsen

21. Petter Salen

-------------------------------

Ole-Kristian Strøm

Ruben Nygård

Philip Storberge

Sveinung Hveding

Andreas Nome

Pål Thomas Ramstad

Sindre Mannsåker

Morten Mæland

Publisert 28. juni 2012 kl 10.02
Sist oppdatert 28. juni 2012 kl 10.05
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen