– Jeg har et tjuvtriks

EKSTREMSPORTVEKO 2012: Hva har Finn Kristian Jagge, avgiftsfri diesel, VM i Trondheim og bart å gjøre med «Horgi Ned». Les mer og se film fra den elleville triatlonkonkurransen på Voss.

Sist oppdatert: 26. juni 2012 kl 11.13
SVÆRT KLAR: Ingenting kan gå galt når Kjetil Isaksen setter utfor Horgi med smurte diesel-ski, nyfrisert bart og VM-dress fra 97. Foto: Christian Nerdrum
SVÆRT KLAR: Ingenting kan gå galt når Kjetil Isaksen setter utfor Horgi med smurte diesel-ski, nyfrisert bart og VM-dress fra 97. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 2 minutter

Vossingenes ekstremtriatlon kunne ikke blitt avholdt i bedre forhold. Horgi badet i sol, og gradstokken dro seg godt over 20-tallet. Før første gang på tre år var det mulig å gjennomføre «Horgi Ned» i sin helhet med alle grenene, ski, sykkel og padling. 

Omlag femti startende satte utfor toppen av Horgi på Vikafjellet med ski på bena for deretter enten å forsette selv på sykkel og kajakk, eller gi stafettpinnen videre til en lagkamerat. Løypen var uansett den samme og ryktene sier at det var en sann utholdenhetsprøve ned de seige høydemeterne. 

Saken fortsetter under filmen 

Horgi Ned er den ultimate multisportkonkurransen for sammensatte utøvere med sans for spenning. En konkurranse som er tydeligvis er som skapt for Joar Wæhle. Vossingen vant nemlig den individuelle klassen for fjerde år på rad. 

– Strategien i år er ha lettest mulig beskyttelsesutstyr. At det ikke er for stivt, men bevegelig så det er lett å sykle fort, fortalte Joar Wæhle til Fri Flyt i forkant av konkurransen, hvor Wæhle også innrømmet at han var en forhåndsfavoritt.  

– Vi har trent litt på skifing av nummer, for det blir bare utdelt ett på deling for oss på lag. Det er viktig å spare tid i alle ledd, humrer Kjetil Isaksen som tok seieren i lagklassen med Trond Carsten Øye på sykkel og Benjamin Hjort i kajakk. 

Smøringen var naturligvis et hett tema i den fuktige sommersnøen på Horgi og det ble observert både avgiftsfri- og vanlig diesel. 

– Om det funker? Nei det vet jeg ikke, men alle andre bruker det, så da tør ikke jeg gjøre annet uttalte en av deltakerene før start. 

Det var godt oppmøte også på kvinnesiden. I den individuelle konkurransen ble det  råskinnet Silje Skorve foran Gry Bystøl. Mariann Sæther skadet seg ufint i sykkeldelen av løypa, men klarte likevel å fullføre hele konkurransen til en imponerende tredjeplass. 

I lag vant «Team Pussycats» med Gunvor Wæhle, Kari-Anne Tragethon og Nicole Dube før «Game Førkjene» og «Tryne-tryne, krasje-krasje, svømme-svømme».

Publisert 26. juni 2012 kl 11.13
Sist oppdatert 26. juni 2012 kl 11.13
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen