Mot slutten av september tikket det inn en forespørsel om å være med som turleder og bobilsjåfør for linjen ¨Freeride Canada¨ ved Molde Folkehøgskole.

Dette var vanskelig å takke nei til, ettersom jeg virkelig ble introdusert for frikjøring og lek i fjellet gjennom det folkehøgskole året jeg hadde 2013/14. Formen var ikke helt på topp etter skadene jeg pådro meg i Røldal Freeride, men satset på at den skulle bli det innen avreisen 27 november. 

Vi var 15 stykk stappet inn i to store bobiler og satte kursen mot Whistler etter rykter om et solid snøfall og åpne heiser. Ryktene viste seg å være sanne.

Det hadde kommet rundt 3 meter i løpet av de siste ukene og heisene i det alpine terrenget åpnet i det vi ankom. Vi hadde 8 fantastiske dager med både first-tracks i heisområdene og på toppturer i nærheten av skianlegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ptp for Ville i Whistler tidlig første uka. Foto Espen Håvik
Ptp for Ville i Whistler tidlig første uka. Foto Espen Håvik

VILLE WHISTLER: Ville Aarseth i Whistler den første uka. Foto: Espen Håvik

På værmeldingene så det svært lovende ut i Mount Baker, USA, der det lå an til 1,5 meter snø de neste 4 dagene. Så etter 8 gode dager i Whistler ble det en transportetappe over grensen til USA.

Det som møtte oss i Baker var nesten ikke til å tro. Vår første dag så ikke lovende ut mtp det dumpet som var meldt tidligere i uka, men det som møtte oss var strålende sol, vindstille og nesten uberørte fjellsider. Snøen var fjærlett og livet smilte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ville August Aarseth i Whistler etter et pent snøfall. Foto Svein Ivar Moltu
Ville August Aarseth i Whistler etter et pent snøfall. Foto Svein Ivar Moltu

VAKKERT: Ville skuer utover Whistler etter et snøfall. Foto: Svein Ivar Moltu

Så kom det store dumpet og det snødde nesten kontinuerlig i 3 dager. Det var nesten ikke til å tro, timingen kunne faktisk ikke vært bedre. Vi fikk kjøre skog og putelinjer i bort i mot bunnløst pudder de siste dagene av turen.

Det er egentlig litt dårlig gjort mot de lokale skibomsene og dele dette med dere, særlig når vi har fått streng beskjed om å melde om regn og sugeføre, men det får så være.

Se flere bilder her: