Bjorli er herli

En førstereisgutt fikk noe å tenke på i helga. Bjorli har vært en hvit flekk på kartet, i dobbelt forstand. Myter er til for å knuses.

Sist oppdatert: 24. november 2008 kl 21.16
YO-JO: Fotograf Jo Bergersen poserer med v-tegnet. Foto: Simen Berg
YO-JO: Fotograf Jo Bergersen poserer med v-tegnet. Foto: Simen Berg
Lesetid: 2 minutter

"JA, Bjorli får mye snø, MEN det er for slakt der." Dette var sannheten fram til sist lørdag. Sikre kilder ville ha det til at Bjorli var bedre enn alternativene denne helga, så da var det bare å dra på myteknuser-mission. Det gikk rykter om at portkjørerne hadde rømt til mer nedbørsfattige østlandsanlegg, og det var jo lovende. Det hadde kommet over en meter med snø den siste uka, og målinger på flatmark vist 120 cm med snø.
Se artikkel med film fra Bjorli: Nordvestfest

Den seks seters stolheisen skuffer enkelt unna gjestene denne helga, selv om turistkontoret kunne rapportere om få ledige senger. Fra toppen av heisen er det bare å spore linjer lengre og lengre bort. I skogen er det stedvis trolig drøyt halvannen meter snø, for selv da staven og underarmen forsvant i snøen, var det ikke kontakt med fast grunn. Snøkvaliteten var lett og fin til et stykke opp på låret, men heldigvis ikke helt av champagne-kvalitet. For det var nødvendig å "åpne" linjer, sånn at det gikk an å bruke tidligere spor til å få fart... På søndag hadde det kommet nye 10 cm, mens snøen hadde blitt raskere. Etter hvert som man blir litt kjent, er det fullt mulig å finne linjer med helt greit fall. I helga trasket folk opp henget over stolheisen, og Fjellheisen gir noen ekstra svinger over skoggrensa.

Med lite trafikk tar det "bare" fem timer fra hovedstaden. De som planlegger bittelitt, kan få seg billigbillett med toget til Bjorli, og det er jo en sosial og miljøvennlig måte å forflytte seg på.

Bjorli er et forholdsvis kompakt sted, og de fleste overnattingsstedene ligger mellom togstasjonen og heisen. Det gjelder også Bjorligard der vi endte opp. Som gjest der har du fri adgang til velværesenteret, hvor rosinen i pølsa er utendørs boblebad.

Før helga er det meldt en ny halvmeter med snø. Også ellers på vest- og nord-vestlandet er det meldt til dels utrolige snømengder denne uka.

Les mer om Bjorli i Fri Flyt #59, oktober 2008.

Publisert 24. november 2008 kl 12.03
Sist oppdatert 24. november 2008 kl 21.16
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen