"JA, Bjorli får mye snø, MEN det er for slakt der." Dette var sannheten fram til sist lørdag. Sikre kilder ville ha det til at Bjorli var bedre enn alternativene denne helga, så da var det bare å dra på myteknuser-mission. Det gikk rykter om at portkjørerne hadde rømt til mer nedbørsfattige østlandsanlegg, og det var jo lovende. Det hadde kommet over en meter med snø den siste uka, og målinger på flatmark vist 120 cm med snø.
Se artikkel med film fra Bjorli: Nordvestfest

Den seks seters stolheisen skuffer enkelt unna gjestene denne helga, selv om turistkontoret kunne rapportere om få ledige senger. Fra toppen av heisen er det bare å spore linjer lengre og lengre bort. I skogen er det stedvis trolig drøyt halvannen meter snø, for selv da staven og underarmen forsvant i snøen, var det ikke kontakt med fast grunn. Snøkvaliteten var lett og fin til et stykke opp på låret, men heldigvis ikke helt av champagne-kvalitet. For det var nødvendig å "åpne" linjer, sånn at det gikk an å bruke tidligere spor til å få fart... På søndag hadde det kommet nye 10 cm, mens snøen hadde blitt raskere. Etter hvert som man blir litt kjent, er det fullt mulig å finne linjer med helt greit fall. I helga trasket folk opp henget over stolheisen, og Fjellheisen gir noen ekstra svinger over skoggrensa.

Med lite trafikk tar det "bare" fem timer fra hovedstaden. De som planlegger bittelitt, kan få seg billigbillett med toget til Bjorli, og det er jo en sosial og miljøvennlig måte å forflytte seg på.

Bjorli er et forholdsvis kompakt sted, og de fleste overnattingsstedene ligger mellom togstasjonen og heisen. Det gjelder også Bjorligard der vi endte opp. Som gjest der har du fri adgang til velværesenteret, hvor rosinen i pølsa er utendørs boblebad.

Før helga er det meldt en ny halvmeter med snø. Også ellers på vest- og nord-vestlandet er det meldt til dels utrolige snømengder denne uka.

Les mer om Bjorli i Fri Flyt #59, oktober 2008.