Hva hadde du betalt for en reise fram i tid, til en februardag når knusktørr, uspora nysnø ligger og venter på deg når du går av heisen?

Glem tidsreisen. Det skjer nå. Det vil si, det skjedde i helga. Her finner du alle skisaker vi har skrevet om Bjorli tidligere.

– Oktober-åpning pleier å være snakk om en stripe med kunstsnø for aktive alpinister.  Det har vel ikke skjedd før at vi har åpna t-kroken helt til topps første helga. Besøket var på rundt 700, og det er flere enn noen gang, forteller Arne Ivar Lyngen, daglig leder i Bjorli Skisenter. Her er vår anleggsguide.

Ny helgeplan

 Fredag var det ingen tvil lenger. Rapport om 60 centimeter nede og nærmere meteren på toppen av heisen gjør det enkelt å droppe helgas sykkelplaner og pakke skia i bilen i høstlige Oslo. Men det er ikke før du vasser i snø til knærne på Bjorli at du skjønner hva som faktisk foregår.

Fredelig

Lørdag morgen var det merkelig stille den første timen mens to håndfuller med blide karer og kvins spora de upreparerte løypene. En trailer på tvers av veien i Romsdalen demmet lenge opp for pudderjegerne vestfra, men like før lunsj ble vi adskillig flere.  Selv om det bare var t-kroken som gikk, var det aldri kø noen av dagene.

Steinfritt

Når barmark fylles opp med omtrent meteren med knusktørr snø, regner man med at skia får kontakt med både stubb og stein, både i og utenfor løypene. Men vi var ikke nedpå noe i løpet av helga.

Nytt bibelbelte?

Da heisen stengte og det var tid for å feire pudderdagen, fikk vi følelsen at åpningshelga hadde tatt Bjorli på senga. For det var ikke ett eneste sted å få kjøpt en halvliter eller et måltid med mat. Dermed ble det fredelig hjemmekveld på hytta med komle fra Fjordland.

For snaut fire år siden var siste helga i november av samme kaliber, og i fjor (som var den tregeste sesongstarten på Gud vet hvor mange år) var også Bjorli tidlig ute:

Filmen er definitivt en overdose med POV, men et absolutt bevis på at vi ikke juger: