– Nå er det på tide å arrangere en solid frikjøringskonkurranse på hjemmebane, sier Jens-Martin Johnsrud i Stereo Skis, som er en av arrangørene, i en pressemelding.

23.-26. mars i 2017 arrangerer de uavhengig og frittstående frikjøringskonkurranse i Hemsedal. De siste årene har Hemsedal satset knallhardt på rekruttering, og arrangert frikjøringskonkurranser for yngre deltakere, med stor suksess i fjor. Til neste år blir det altså også de voksnes tur.

– Vi håper å se en god blanding av gamle helter og nye fjes denne helgen, samt gjensyn med Jean Pierre Baguette på monoski, sier Christian Schou i House of Hygge, som er en av arrangørene, i en pressemelding.

Det vil bli en herre og en kvinneklasse i konkurransen.

– Vi står for likestilling og det vil derfor bli lik premiering i herre- og dameklasse, samt premiering av beste nykommer og beste yardsale, så det kan være verdt å levere sitt beste, sier Sverre Enitch i Stereo.

Med på laget er også blant annet tidligere Røldal-general Pelle Gangeskar og Niclas Risvoll. 

Det siste året har Norgescupen revet seg vekk fra verdenscup-systemet, og arrangerer en egen, nasjonal cup. Konkurransen i Hemsedal vil bli uavhengig fra begge deler, men det loves høy kvalitet på dømming.

– Dømming vil bli gjennomført i henhold til FWT-standard, men muligens med en vri. Det anbefales at en har en viss erfaring med skikjøring i storfjellet før en stiller opp, heter det i pressemeldingen.