– Alt er på stell nå, og min drømmeface har endelig nok snø så det står å henger litt på hvordan det er i forhold til redning og andre praktiske ting, men jeg har folk som er klare til å rykke inn i morgen formiddag for å sjekke fjellsiden. På ettermiddagen i morgen offentlig gjøres fjellsiden for årets utgave! De yngste sin fjellside er 95% sikker, forteller arrangør og frikjører Ole-Kristian Strøm i Hemsedal Junior Freeride.

Fredag starter frikjøringskonkurransen, med navnet Hemsedal FreeX, for de yngste i det populære skisenteret, og det er lite å si på interessen.

Har du lest denne? Se Synnøve (13)!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GLEDER SEG: Arrangør Ole-Kristian Strøm (ja, det er han til høyre) gleder seg til å arrangere nok en junior-freeride i Hemsedal, som blir dobbelt så stor som før. Foto: Sverre Enitch

En av klassene i Hemsedal Junior Freeride ble fulltegnet på bare 13 minutter. Dermed doblet arrangøren både antall deltakere og konkurransedager, med en maksgrense på 150. Så langt har 110 deltakere meldt seg på konkurransen, som er for juniorer i alderen seks til 18 år.

– Det er et skremmende bra tall, understreker Strøm, som gleder seg over at flere og flere jenter finner veien til konkurransen.

– Vi har noen ledige plasser søndag og lørdag. Det er i ferd med å fylle seg opp, og flere og flere jenter i de eldste klassene. Det er veldig gledelig.

Til sammenligning hadde frikjøringskonkurransen i Ål tidligere denne sesongen 70 påmeldte deltakere, som også er et vanvittig bra tall. Det er med andre ord lite å si på rekrutteringen i årets konkurranser.

I Hemsedal er det 30 plasser igjen for eldste, mens det kun er ni ledige plasser for de yngste. For å finne informasjon om facen kan du følge arrangøren på sosiale medier.

Se bildeserie fra tidligere år her: