ANMELDT: MSP – Days of My Youth

Fri Flyts skifilmanmelder Sigbjørn Tveit har sett Filmtour-headliner «Days of My Youth» fra Matchstick Productions.

Sist oppdatert: 26. september 2014 kl 10.47
FULL AV KLISJEER: – Jeg vil nødig røpe for mye, men her lukter det sukker og taurin lang vei! Winter og gjengen er ikke redde for tråkke i klisjé-fella. De fant opp klisjé-fella, sier filmanmelder Sigbjørn Tveit. Foto: Alain Sleigher
FULL AV KLISJEER: – Jeg vil nødig røpe for mye, men her lukter det sukker og taurin lang vei! Winter og gjengen er ikke redde for tråkke i klisjé-fella. De fant opp klisjé-fella, sier filmanmelder Sigbjørn Tveit. Foto: Alain Sleigher
Lesetid: 2 minutter

Sigbjørn Tveit

Foto: Hans Petter Hval

Vår nye skifilmanmelder Sigbjørn Tveit (21) fra Voss har sett 114 skifilmer. I tillegg har han selv deltatt i flere av dem – og i år får vi se han i Less fra Level 1 og Video Entertainment fra The Trashparty. Sigbjørn er dermed godt kvalifisert til å anmelde skifilm i bladet og på nett denne høsten. Selvsagt får han ikke lov til å anmelde de to filmene han selv er med i. Sigbjørns favorittskifilm er «Not Another Ski Movie», produsert av Henrik Rostrup og Poor Boyz Productions.

Etter fjorårets prisvinnende dokumentar om den avdøde skilegenden Shane McConkey, smeller veteranene Matchstick Productions i bordet med Days of My Youth. Det er ingen tvil om at det hersker skyhøye forventninger til årets utgivelse, med to år bak steindyre kamerarigger subsidiert av energidrikkindustrien.

Med 24 fullengdere på samvittigheten er Steve Winter og MSP Films fremdeles storebror i skifilmsirkuset. Det er i velkjent nostalgisk stil vi i åpningssekvensen får hilse på skipioner og 82-åring Bob

bie Burns, hjemme i stua hans i Sun Valley, Idaho. Idyllen blir fort brutt i det dubstep-bassen til introsangen settes i gang. Jeg vil nødig røpe for mye, men her lukter det sukker og taurin lang vei! Winter og gjengen er ikke redde for tråkke i klisjé-fella. De fant opp klisjé-fella!

LES OGSÅ: MSP-sjefen (45) sin sesongedit

Til tross for en svært uheldig intro, viser MSP hvorfor de år etter år klarer å skrape sammen de største budsjettene. De kan lage skifilm. Ikke en eneste part framstår som middelmådig, verken når det kommer til kinematografi eller kjøring. De viser at de også denne gangen har fått skisportens absolutt beste frikjørere med på laget. I parkshooten fra Breckenridge viser Bobby Brown at han har fått installert 6.0 versjonen av Microsoft Double Cork - en versjon totalt ryddet for bugs. Sett bort fra denne parten er Days of My Youth en fullblods frikjøringsfilm.

Mellom hver part siktes det tilbake på 82 år gamle Burns i kortere sekvenser, akkompagnert en voiceover av den britiske filosofen Alan Watts. Slik flettes filmens budskap sammen med de forskjellige turene, enten det er isklatring i Peru eller skogskjøring i Revelstoke. Konseptet fungerer tidvis, og filmen kommer fra det som relativt gjennomtenkt, men på ingen måte nyskapende.

LES OGSÅ: Se traileren til MSP – Days of My Youth

Helikoptre, storslåtte alpine fjellrekker, og sakte kino. Days of My Youth er en imponerende skifilm med sømløs profil og skyhøyt nivå. Et ekstra år med spillerom har har gitt Matchstick nok materiale til å holde spenningsnivået høyt, hele timen ut.

Terningkast: 5

Lørdag 4. oktober starter årets Fri Flyt Filmtour med premiere på Days of My Youth og 10-årsjubilumsfilm fra Field Productions på Rockeller i Oslo. Se turnéplanen og skaff deg billetter her.

Publisert 26. september 2014 kl 10.47
Sist oppdatert 26. september 2014 kl 10.47
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen