Dawson skriver dette om boka i innlegget på bloggen sin, som er internetts mest leste og anerkjente blogg for skistæsj:

« The Norway book is more of what we’ve come to expect from Fri Flyt publishing, and authors Nordahl and Sande. A guidebook couldn’t be any higher quality: oblique color photos of every route; legible maps; GPS chords (in easily keyboarded decimal minutes format); excellent translation to English from the 2016 Norwegian version. While I’ll need to visit Norway to actually test the book, I don’t have much on the criticism side.»

Annonse
Lou-Dawson
Lou-Dawson

STÆSJGURU: Lou Dawson er hjernen bak bloggen Wildsnow. Arkivfoto: Erlend Sande

Kort fortalt betyr dette at Dawson syns Trygge Toppturer ikke kunne vært bedre.

– Lou er en legende innen skibestigning. Boka hans Wild Snowfra 1997 står for meg som normen for hvordan ei guidebok bør se ut, og den har vært en viktig inspirasjonskilde.  Å få møte Lou har alltid stått veldig høyt på ønskelista mi, og i år klaffa det da vi så var så heldige og treffe han på ISSW i Innsbruck. En utrolig hyggelig kar. Når det så endte med denne utrolige rosende omtalen av boka; Wow, det var stort! Det er viktig å få frem at alle de positive ordene ikke minst går til alle de dedikerte folka rundt i landet som har bidratt med ord og bilder. En skikkelig nasjonal dugnad for et litt tryggere Topptur-Norge! Artig, artig, sier en stolt forfatter Espen Nordahl.

Han skrev boka sammen med ansvarlig redaktør i Fri Flyt, Erlend Sande, og den norske utgaven kom for to år siden. Engelskversjonen kom i høst.

– Det er veldig moro å få gode tilbakemeldinger på boka, og vi håper på enda mer til vinteren når folk tar boka i bruk. Vi håper å kunne jobbe videre med dette prosjektet og blant annet få inn områder som ikke er dekket i denne utgaven. Ellers må jeg sende gratulasjonen videre til de som har hjulpet oss med å finne turer, lage turbeskrivelser og  tegne inn ruter på «sine» fjell rundt om i landet. Uten dem ville dette vært umulig, sier Sande.

safer-ski-touring
safer-ski-touring

ENGELSK UTGAVE: Denne versjonen av Trygge Toppturer kom i høst.