– Vi har fått svært gode tilbakemeldinger på konseptet, sier Espen Nordahl, som sist uke presenterte boka på den internasjonale snøskredkonferansen ISSW i Innsbruck.  

– Utenlandske skiturister strømmer til norske fjell, og det er etterhvert mange som organiserer turene selv. Vi håper og tror at denne boken kan gjøre at mange av dem velger tryggere terreng enn de ellers ville gjort, sier Nordahl. 

Annonse

Sammen med Fri Flyts Erlend Sande er han redaktør for boka, som kom på norsk høsten 2016. Bakgrunnen var en diskusjon under den nordiske skredkonferansen i Sogndal i 2013, der Fri Flyt ble utfordret til å lage en bok med 100 trygge turer. 

Safer Ski Touring in Norway ble presentert med en poster under ISSW, den internasjonale skredkonferansen som arrangeres annethvert år. Denne gangen ble konferansen arrangert i Innsbruck i Østerrike, og mange av deltakerne stakk innom standen fredag kveld. 

– Bill Glude, en av nestorene innen skredundervisning i Alaska, karakteriserte det som «a great idea», sier Erlend Sande.

Boka dekker mange av de mest populære toppturområdene i Norge, deriblant Jotunheimen, Sogn, Sunnmørsalpene, Romsdalen, Lofoten, Lyngsalpene og Tromsø.    

– Drevne toppturfolk vil kanskje bruke boka til å finne alternative turer de dagene det er skumle forhold, men vi tror at flesteparten av leserne ganske enkelt bruker boka til å finne fine skiturer. Skred er komplisert, og vi har ofte snøforhold som gjør at det er bra å holde seg unna skredterreng, sier Sande. 

Espen Nordahl hadde to nye bøker med til Innsbruck. Også Ski Touring in Troms, som kom i ny norsk utgave i fjor, kommer nå i helt ny utgave. Alle de engelskspråklige bøkene fra Fri Flyt AS distribueres til internasjonale bokhandlere av av Craenen i Mellom-Europa og Cordee i Storbritannia. De er også tilgjengelige i nettbutikker som Amazon.com. Bøkene kan også kjøpes fra nettbutikken friflytbestill.no, som sender over hele verden.