All in for JP Auclair

«We have all come togheter here, really far far north in this world and we are all from all different places. We are just really happy this is the first event, it fucking rocks and you guys rule for being a part of it and we are going to make sure that this is going to be an annual event until the day I die. So everybody, three, two one, all in for JP.»

Sist oppdatert 6. mai 2015 kl 18.27
NOSTALGI: Ingen gjorde backflip med mutegrab bedre en JP Auclair. I går var det mutegrab backflip-jam i Riksgränsen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko
NOSTALGI: Ingen gjorde backflip med mutegrab bedre en JP Auclair. I går var det mutegrab backflip-jam i Riksgränsen. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

Ganske råe ord igjen fra Chris O´Connell, før rundt tredve stoka jibbere/frikjørere skulle fortsette hyllesten av JP Auclair her i Riksgransen med backflip mutegrab jam på det spesialbygde backfliphoppet i bunn av bakken, foran restauranten, Lappis.

Det å legge seg til å sove her i Riksgränsen er noe vanskelig på denne tiden av året. Det blir ikke mørkt og når man er en hel gjeng som nyter noen kalde på kvelden etter en dag som i går, så blir ikke saken noe enklere heller. Klokka bikket vel fire før jeg fikk tillatelse til å legge meg i køyesenga som jeg lengtet etter.

Les mer om første dag på JP Memorial i Riksgränsen her!

Det er sånn dagene går her oppe i nord. En litt sånn never ending hyllest av JP med folk som herjer på fjellet på dagen og fester som gale i baren om kveldene. Litt morsomt fordi det har kommet for mitt øre at JP faktisk ikke festet noe særlig de siste årene. Om han føler at han gikk glipp av noe eller ikke vites ikke, men det er uansett nok av folk som tar den kampen for han, for å si det mildt.

050514_fausko_riksgransen_jpmemorial_bestbackflipmute_jam-17-1
050514_fausko_riksgransen_jpmemorial_bestbackflipmute_jam-17-1

HYLLER HELTEN: En drøss frikjøringspersonligheter -med fotograf Chris O´Connell (i brun jakke til venstre for midten i bildet) i spissen- hyller JP Auclair i Riksgränsen i Sverige denne uka. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

JP Memorial avsluttes i dag med det jeg mistenker kommer til å bli den villeste kvelden så langt. Det blir 90´s party på Gronan, den beste og eneste baren her i Riksgränsen, og jeg har gjort mine forbredelser godt allerede ved å legge om håret i en god gammeldags hockeysveis. Eller party in the back, business in the front som det også populært kalles.

Men igjen, dette handler ikke om meg, dette handler om JP og i går var intet unntak når det kom til feiringen av hans minne. Backlip mutegrab konkurransen handlet som, dere sikkert har skjønt, om den personen som utførte den beste backflipen med mutegrab eller Auclair grab som mange har begynt å kalle det. Jeg vil kanskje påstå at dette var den feteste konkurransen jeg har vært vitne til så langt i min karriere og når jeg sitter å skriver det her angrer jeg litt på at jeg ikke slang meg ut i flip sjæl, men til mitt forsvar så var jeg for opptatt med å drikke øl og det var uansett nok av andre som tok jobben med å sende den i går.

Ganske rått å se Jacob Wester, Julien Regnier, Kim Boberg, Phil Casabon, Per Spetts og en haug av The Bunch karer bare slenge flipper med de diggeste mutegrabbene. Men det som hands down var det desidert feteste med hele dagen var da svensken Joel Andersson satte en strøken backlip på snowracer. Da tok det helt av og det var helt fantastisk å være vitne til.

050514_fausko_riksgransen_jpmemorial_bestbackflipmute_jam-26-1
050514_fausko_riksgransen_jpmemorial_bestbackflipmute_jam-26-1

LEGENDARISK: JP Auclair gjorde det, og i går gjorde Joel Andersson det: Backflip på snowracer. Foto: Andreas Løve Storm Fausko

The stokeness kunne ikke vært bedre og det bringer meg tilbake til ordene til O´Connell. Det var virkelig all in for JP og hvis ordet ”history in the making” noensinne kan brukes så var det defintivt i går. Dagen kunne ikke vært bedre. 

I kveld blir det som nevnt avslutningsparty her i Riksgränsen med 90-tallet som tema og vi vil finne ut av hvem gikk høyest, hvem som kjørte fetest, hvem som har den beste hårsveisen og ikke minst hvem som hadde den råeste backflipen med mutegrab. Det kommer til å bli hardt, det kommer til å bli sent og det kommer til å bli fuktig, men jeg forlater ikke min post og kommer tilbake med full tyngde av det som går ned her i Riksgransen de neste 24 timene.

Se flere bilder i galleriet!

Publisert 6. mai 2015 kl 18.27
Sist oppdatert 6. mai 2015 kl 18.27
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen