I gårsdagens første episode tok Bård oss med på Lille venjetiund med lette ski og trange bukser, og i dag er det klart for styggbratt rennekjøring med randolandslagets Ola Berger:

Annonse

Hestrenna

Har spurt lokale kjentfolk ( bl.a The Mountainguide Tor Olav Naalsund) om det noen som har kjørt østrenna fra Hesten. Det var så bratt der (vi målte 59 grader) at det må være nokså fine forhold før noen tør å prøve seg på den. Har ikke fått noe svar fra kjentfolk ennå. Vi tar sjansen på å kalle renna for Hestrenna. Vi dro iallefall dit og fant den aller fineste sløsj.

Skikjøringen i Alpene er fantastisk. Fjellene er enorme og snøen er tørr og dyp. Sol er det også der. Og her bor vi i stusselige Trøndelag. Flate bygder. Mye flatt, rett og slett. Nei, vi må nok til Alpene for å oppleve spektakulær skikjøring i fantastisk natur. Det er bare å bestille reise med en gang. Reis til Alpene. Reis! Bare kjøp det heiskortet du og ta den gondolen opp til tynnlufta og finn deg noe bratt. Noe skikkelig tøft og spektakulært. Jeg er sikker på at utsikten er fantastisk og at du får sol. Og nede i bunnen eller på vei ned kan du kjøpe deg en Glühwein eller kaffe latte, på et kult sted. 

Flott! Men hvor bratt kjørte du egentlig? Var det over 30? 45? Eller nesten 60 grader? Over 30 grader på et sted hvor du ikke er kjent? Ikke kjenner historikken til snøen? OK, bare kjør på. Er du klar over at bare noen timer fra Trondheim finnes det så mye bratt og jævlig at du må bruke et helt ski-liv på å få testet ut alt? Ikke så mye komfort å finne. Ingen gondoler f.eks. Men det finnes skikkelig artig skikjøring. 

Du har sikkert hørt om Kongskrona i Sunndal. Men har du hørt om Hesten? Nei, akkurat. Hesten passerer du på vei opp til Kongskrona. Du ser den på din høyre side på din vei forbi Virumsetra. Og opp mot toppen av Hesten strekker det seg en helt utrolig flott renne. Spektakulær å se på fra avstand. Men hvordan er det å være i den? Akkurat det måtte vi jo finne ut. Vi fant iallefall ut at renna var 59 grader på det bratteste. Og at det lå veldig fin, myk og stabil snø der. Og vi tenkte jo med oss selv at de sikkert kan ha det like artig i Alpene. Med Ola Berger og Bård Smestad.

Se film: