Hjem
 / Sommersnø på Venjetind

Sommersnø på Venjetind

I første del av mini-webserien Smestads Pinse får vi bli med snøjeger´n på en strålende tur på Lille Venjetind i Romsdalen.

Sist oppdatert 31. mai 2013 kl 08.55
TELIS: Yngve Dalquist setter fete telemarksvinger på sløsj i Vestgjelet på Venjetind. Foto: Bård Smestad
TELIS: Yngve Dalquist setter fete telemarksvinger på sløsj i Vestgjelet på Venjetind. Foto: Bård Smestad

De neste tre dagene får du de tre episodene i topptur-webserien Smestads Pinse, som rett og slett består av spreke folk med høyt O2-opptak og tidvis trange bukser og smale, superlette ski, som går noen fantastiske skiturer og får på noe hissig skikjøring. Først ut er turen på Lille Venjetind, og i morgen kommer nedkjøringa fra storebroren.

Lille Venjetind

20. mai 2013 En hetebølge herjer i Romsdalen. Vi satser på å slippe unna den verste varmen ved å gå i skyggen av Venjetindan. Dagens mål: Lille Venjetind 1820 moh. Det er stabile snøforhold i Vestgjelet og i vestflanken. Utsikten fra toppen er fantastisk og endelig kan vi nyte å sitte i varmen fra sola som nå lyser opp hele Vestgjelet. For flere er dette sesongens siste topptur på ski.

Nedturen skjer på nydelig sløsjføre. Yngve klager litt på at vi ble nødt til å ta av skiene et stykke nede i gjelet der en foss hadde åpnet seg i et smalt skar. Det betyr at vi må tilbake en annen gang for å kjøre hele siden ned i ett. Vi gleder oss selvsagt allerede til en ny tur på Lille neste sesong. Med Lene Bergersen, Yngve Dalquist, Ola Berger, Kent Ove Clausen og Bård Smestad.

Se film:

Publisert 31. mai 2013 kl 08.55
Sist oppdatert 31. mai 2013 kl 08.55
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

LEGENDE: Bendik Øye viste ingen nåde mot resten av skikjørerne under Norrøna Freeline Jam på High Camp Turtagrø. Foto: David Andresen Vesteng
Bendik Øye til topps i frikjøringskonkurranse

Jibbe-legende: - Håper det svir for dem

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue