PÅ TUR: Nikolai Schirmer var på Finnlandsfjellet på mandag. Foto: Nikolai Schirmer

Nå har snøen kommet til nord - her kan du gå topptur

HELGEMELDINGA: Flere områder i Troms får nysnøfest i helga, og toppturmulighetene er mange.

– Der er fortsatt generelt litt lite snø, men skiføret er absolutt der, bare man ikke er for kresen og leter litt. Ser at flere har vært ute på Finnlandsfjellet på Kvaløy, noen på Fagerfjellet sist helg, sier Espen Nordahl til Fri Flyt.

Tromsø, og de nordligste delene av landet, har hatt en særdeles treg start på vintere ni år, men nå ser mye ut til å ha løsnet. Tamokdalen, Lyngen, Kvaløy og Målselv har alle fått rikelig med snø, og gir muligheter for toppturer.

– Sjukt ustabil snø. 60cm ca. Drønn og sprekker overalt. Begynte å bli vindpakket i sørhellinger. Liten crust fra veien og 100 høydemeter opp. Men om man går litt i høyden tror jeg man kan finne bra snø i helga, sier frikjører Nikolai Schirmer, som har vært i Tamokdalen.

Det er på varsom.no meldt faregrad 2 i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VÆRVARSEL: Slik ser værvarselet ut på Fri Flyts snøvarsel.

Mot helga får Kåfjord og Lyngen opp mot en halvmeter snø på toppen av flere fjelltopper.

– En skredobservatør meldte i forgårs fra tur på Malangshalvøya: "Mye tørr løssnø i skogen (15-25cm), men over tregrensa er snødekket vindherjet og varierer mellom hard fokksnø, helt avblåst og noen lommer med innblåst snø. Siste døgns snøfall (3-5 cm) ligger uberørt på toppen", sier Nordahl.

Nordahl påpeker at det fremdeles kan være lurt å ikke bruke sine aller nyeste ski.

– Så velger man områder der det ikke er for mye stein og mer gresskledt underlag vil man nok kunne nyte skilivet med store smil og mye glede. 

Sverger du likevel til skiheis, og ikke er i området rundt Lyngen/Troms, er også Bjorli et sikkert kort i helga. Skianlegget, som har badet i snø de siste ukene, har fortsatt nok av snø igjen til skikkelig løssnøkjøring.

Også Narvikfjellet får rikelig med snø inn mot helga.

Forøvrig har Folgefonna fått én meter nysnø de siste dagene. Det lover godt for neste sommer - sommerskisenteret er nå stengt:

 
 
VIS KOMMENTARFELT
Annonse
Annonse
Annonse