/ Twintip

Christian Nummedal gir seg på freeskilandslaget

Velger å gi seg etter syv år på landslaget

Neste års freeskilandslag er klare med totalt 16 utøvere. Til tross for en knallsesong velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplassen.

Sist oppdatert: 11. mai 2023 kl 16.22
GIR SEG: Til tross for en god sesong med blant annet VM-sølv, velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplass neste sesong. Foto: Christian Nerdrum
GIR SEG: Til tross for en god sesong med blant annet VM-sølv, velger Christian Nummedal å takke nei til landslagsplass neste sesong. Foto: Christian Nerdrum
Lesetid: 3 minutter

– Jeg har tenkt på det et par sesonger nå, og føler det er riktig tidspunkt å gi meg mens jeg fortsatt digger idretten. Det er også veldig deilig å gi seg med god selvtillit etter en bra sesong, forteller Christian Nummedal til Fri Flyt.

Både han og Ferdinand Dahl har valgt å takke nei til landslagsplass neste sesong. Begge de to ønsker å utfordre seg på nye arenaer innenfor freeski.

– Jeg har lyst til å utfordre meg på andre aspekter innenfor ski. Det hadde vært kult å lage litt mer film, kjøre litt mer pudder og backcountry istedenfor bare park, forteller Nummedal.

Nummedal startet proffkarrieren for alvor med pallplass i verdenscupen i 2014, men skadet korsbåndet og var ute i lang tid.

Siden 2016 har han vært en del av freeskilandslaget og har på den tid rukket å ta flere seiere i verdenscupen og vunnet den sammenlagt. Han har også tatt seieren i den prestisjetungekonkurrasen Dew Tour.

I mars tok han en sølvmedalje under freeski-VM i Georgia.

DOBBELT NORSK: Birk Ruud og Christian Nummedal skaffet Norge dobbel medalje i VM-finalen i slopestyle. Birk Ruud tok gull, Christian Nummedal sølv og Andri Ragettli fra Sveits tok bronse. Foto: Freeskilandslaget
VM-SØLV: Christian Nummedal på pallen sammen med Birk Ruud og Andre Ragettli. Foto: Freeskilandslaget

Forrige vinter var en knallsesong for det norske freeskilandslaget som tok med seg medaljer i både X Games, VM og sammenlagtsseiere i verdenscupen.

– Vi har lagt bak oss vår beste sesong noensinne, med hele fem VM-medaljer, samt at vi sikret oss alle de individuelle verdenscupkulene. Derfor gleder vi oss enormt til ny sesong, sier sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach til skiforbundet.no.

For de fleste kommer det nok ikke som noe sjokk at både Birk Ruud og Johanne Killi fortsetter på landslaget. Begge de to tok hver sin sammenlagtseier i verdenscupen forrige sesong.

Rekruttlandslaget faller fra syv til fire utøvere, mens juniorlandslaget styrkes med totalt seks utøvere sammenlignet med fjorårets tre kjørere.

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
FORTSETTER: Både Birk Ruud og Johanne Killi fortsetter neste sesong på landslaget. Her fra da de begge tok hver sin sammenlagtseier i verdenscupen forrige sesong. Foto: Freeskilandslaget

Økt satsing på juniorer

Rekrutt- og juniorlandslagstrener Simen Eie forteller om den økte satsningen for juniorer og håper Norge kan sikre flere medaljer på juniorsiden i fremtiden.

– Etter flere sesonger der majoriteten av laget har vært representert av seniorutøvere både på herre -og damesiden, velger vi i år å gi mer plass til juniorer. Det har vært krevende å halvere rekruttlaget, men vi føler samtidig det er et resultatmessig skille som forsvarer fordelingen. Kommende sesong vil både innebære junior-VM og ungdoms-OL, noe som her også har blitt tatt i betraktning.

– Videre gleder vi oss veldig mye til fortsettelsen med satsingsprosjektet for jentene, hvor det vil være en egen uttakssamling i slutten av august, forteller Eie.

Elitelandslag

Johanne Killi, Dombås IL

Sandra Eie, Bærums Skiklub

Birk Ruud, Bærums Skiklub

Sebastian Schjerve, Namsos IL

Tormod Frostad, Bærums Skiklub

Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub

Rekruttlandslag

Vebjørn Gråberg, Freidig SPK

Eirik Sæterøy, Aron SK

Mats Bjørndal, Geilo IL

Tevje Skaug, Kongsberg Freestyleklubb

Juniorlandslag

Ingrid Gullhagen, Ål IL

Leo Landrø, Geilo IL

William Bostadløkken, Heming IL

Bendik H. Rasmussen, Aron SK

Filip Stene-Johansen, Bærums Skiklub

Theodor Skarpnord, Heming IL

Publisert 11. mai 2023 kl 15.14
Sist oppdatert 11. mai 2023 kl 16.22
annonse
Relaterte artikler
en som hopper på ski og en plan over en skibakke
Egen heis, nye lys og nytt kunstsnøanlegg

Ny terrengpark i Trysil

Isak "Hooudiiniii" Germain Mukandilwa Fri Flyt portrett
Isak «Hooudiiniii» om trusler på sosiale medier

Tar et oppgjør med hatkommentarene

Sandra Eie og Johanne Killi
Eie er eneste jente på landslaget

Eneste jente på landslaget

annonse
Robert Ruud
Se filmen fra Scandinavian Team Battle i København

– Man føler seg rett og slett som en superstjerne

SAMLER DE BESTE: Finalen av Jib League Myrkdalen ble arrangert på første dag av Open Klasse. Her gjør Eduoard Therriault en cork 450 over gapet. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Se bilder fra første dag på Open Klasse

Open Klasse: – Et arrangement for alle

RØRENDE JUBELSCENER: Feiringen etter Andreas Håtveit sin seier går antakelig også ned i historiebøkene. Skjermdump: Red Bull Unrailistic
Andreas Håtveit vinner Red Bull Unrailistic 2023

Vinner ni år etter han la opp: – Traff så sinnssykt!

Birk Ruud og Johanne Killi vant verdenscupen sammenlagt.
Johanne Killi og Birk Ruud vant verdenscupen sammenlagt

Killi og Ruud med sammenlagtseier i verdenscupen

GJENNOMBRUDD: Sebastian Schjerve har levert gode resultater denne sesongen, her fra 2. plassen i Mammoth. Foto: Freeskilandslaget
Sebastian Schjerve om livet som freeskier

– Min største drøm er å fortsette som nå

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen