Norge sender fem utøvere til VM i freeski i Aspen, Colorado i USA. Der skal Birk Ruud, Christian Nummedal, Ferdinand Dahl, Sebastian Scherve og Sandra Eie kjempe om verdensmester-tittelen. 

Ruud stiller forøvrig i både halfpipe, Big Air og slopestyle. Johanne Killi er fremdeles skadet, og må derfor stå over årets verdensmesterskap - som på grunn av koronakrisen er flyttet fra Kina til USA.

Annonse

Birk Ruud kjørte onsdag kvalifisering i halfpipe, men endte dessverre på 14. plass. Finalen går fredag. 

Torsdag kveld er det kvalifisering slopestyle, mens finalen går lørdag. Big Air har både kvalifisering og konkurranse på mandag.

– Så ser jeg spesielt fram til slopestyle. Jeg har lagt til mye tid på rails, og jeg gleder meg til å vise hva jeg har å by på. Jeg er «stoka» på dette VM-et, og er sikker på at det blir et veldig bra arrangement, sier Birk Ruud i pressemelding.

Landslagssjef Christoffer Schach har tro på de norske deltakerne i år.

– Det skal bli gledelig å se denne gjengen i aksjon igjen. Vi er jo her for å vinne medaljer. Utøverne er rå, og det er topplasseringer vi jobber mot, sier sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christoffer Schach.

Øystein Bråten er fremdeles en del av landslaget, men har ikke kjørt mange konkurranser i år. Han er altså heller ikke med i VM. Mens Birk Ruud ble smittet av koronaviruset på sin forrige tur til Aspen, og dermed måtte stå over X Games, tok Ferdinand Dahl sølv.

Vi anbefaler forøvrig å se denne saken, da Birk Ruud var mildt sagt misfornøyd etter VM.

Det er Viasat som rettighetene til VM i Aspen. De sender følgende dager:

Fredag 12/3:

20.30: Finale Freeski Halfpipe (Viaplay og V4)

Lørdag 13/3:

17.00: Finale Freeski Slopestyle (Viaplay og TV3)

Mandag 15/3:

16.50: Kvalifisering Freeski Big Air Kvinner (Viaplay og V sport +)

19.05: Kvalifisering Freeski Big Air Menn Heat 1 (Viaplay og V sport +)

21.20: Kvalifisering Freeski Big Air Menn Heat 2 (Viaplay og V sport +)

Tirsdag 16/3:
16.30: Finale Freeski Big Air (Viaplay og V4)