VM skulle egentlig arrangeres i Kina i slutten av februar, men har nå blitt flyttet til Aspen (som også arrangerer X Games) i Colorado i USA. VM starter 10. mars, og avsluttes seks dager senere.

Nå har Norge tatt ut fem utøvere som skal delta i konkurransen. Det går nok en gang uten den olympiske mesteren Øystein Bråten. Heller ikke Johanne Killi er med i troppen, etter at hun pådro seg en skade i verdenscupen tidligere i år.

Annonse

Dermed er det Sandra Eie som stiller som eneste kvinne i mesterskapet i freeski. Ellers sender Norge Christian Nummedal, Sebastian Schjerve, Birk Ruud og Ferdinand Dahl, som nylig tok sølv i X Games.

– Det er gledelig at FIS har klart å finne en ny vertsnasjon for mesterskapet midt i sesong, og i disse vanskelige tider. Det har ikke blitt for mange konkurranser denne sesongen, så et mesterskap passer veldig bra nå, sier sportssjef Christoffer Schach i en pressemelding.

Aspen i USA var også der Brik Ruud fikk påvist koronaviruset Covid-19 rett i forkant av årets X Games.

Med Killis skade er det altså Eie som skal forsvare Norge.

– Hun har også vært skadet, men etter comebacket har hun vist utrolig sterk kjøring. På herresiden er det derimot flere som kjemper om plassene, men de fire som skal stille har levert gode prestasjoner og resultater, og fortjener derfor plassene.

Slik går altså VM:

10.03 – Halfpipe kvalifisering
12.03 – Halfpipe finale 

11.03 – Slopestyle kvalifisering
13.03 – Slopestyle finale 

15.03 – Big Air kvalifisering
16.03 – Big Air finale