/ Topptur

– Eventyrlig sesongstart på Vatnahalsen

Det er fantastiske skiforhold på Vatnahalsen - skiområdet som kun kan nåes med tog.

Sist oppdatert: 18. februar 2020 kl 10.10
Skikjører på Vatnahalsen
GOD START: Slik ser det ut på Vatnahalsen denne sesongen. Foto: Anders Haglund
Lesetid: 2 minutter

– Vi er heldige som har startpunktet for de fleste turene på hele 800 meter over havet. Når lavtrykkene som kommer innover Vestlandet ligger på det berømte vippepunktet mellom snø og regn, snør det som oftest på Vatnahalsen kontra hos de lavereliggende skiheisene, sier Petter Andresen, som er en slags primus motor i omårdet.

Vatnahalsen ligger på sett og vis langs Bergensbanen. Du tar toget til Myrdal stasjon, hvor du forresten må huske å ikke gå i togskinnene. Deretter tar du toget videre til Vatnahalsen - som gir et hav av topptur- og frikjøringsmuligheter. Der arrangeres det også toppturfestival, Vatnahalsen Topptur Symposium. 

Johan Wildhagen topptur
TOPPTUR: Området byr på flere fine toppturer. Foto: Johan Wildhagen

– De to siste vintrene har vært snøfattige, men nå ligger det flere meter med snø over hele fjellet. Mange av linjene vi ikke har hatt mulighet til å kjøre på flere år har nå helt perfekte forhold, og selv de bratteste linjene er nå klare til å erobres, sier Andresen.

Skiområdet Vatnahalsen som ligger på en liten avstikker fra Bergensbana rapporterer om tidenes sesongstart.

Det ser dessuten ikke ut til å stoppe med det første. De neste dagene skal det komme ytterligere mengder med snø, før det muligens kommer mildvær en liten periode.

Publisert 18. februar 2020 kl 10.10
Sist oppdatert 18. februar 2020 kl 10.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen