/ Topptur

Her bruker skikjøreren togskinnene som skispor

En skikjører brukte i helgen togsporene ved Myrdal stasjon for å komme seg videre. Det kunne endt katastrofalt.

Sist oppdatert: 17. februar 2020 kl 11.57
Skikjører i togskinnene.
MYRDAL: Her fanger Lokførartvillingane skikjøreren på film. Foto: Skjermdump
Lesetid: 1 minutter

– Dersom dere lover å ikke gå på ski togsporene, lover vi å ikke kjøre tog i skisporene deres. Avtale?, skriver Lokførartvillingane  på Twitter.

Søndag kveld publiserte de en en video av en skikjører som brukte togsporene som skispor. Det fikk Lokførartvillingane , som de kaller seg, til å rase.

– Toget stod i ro, men det er små marginer før det kan bli en dramatisk situasjon. Det er et problem at folk krysser og går på ski i sporet, særlig på Flåmsbana, sier Halldis Folkedal til NRK, som først meldte saken.

Området rundt Myrdal stasjon har fantastiske flotte frikjøringsmuligheter, og ligger like ved det som etterhvert har blitt en kjent destinasjon for topptur og skikjøring - Vatnahalsen. Myrdal ligger like ved, men for å komme videre til Vatnahalsen bytter du tog. I mellom de er fjell som byr på gode skimuligheter.

Folkedal-tvillingene sier den økende skiturismen i området også har gitt flere farlige situasjoner.

– Det er ofte skispor som krysser jernbanesporet, og jeg har lagt merke til at krysningene skjer på andre plasser enn vanlig, ofte steder det ikke er så lurt å krysse sporene, sier Folkedal videre til NRK.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 17. februar 2020 kl 11.57
Sist oppdatert 17. februar 2020 kl 11.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen