Det har vært et tungt år for friluftsfestivaler, og igjen er Strynefestivalen, som etter planen skulle blitt arrangert 10.-13. juni, avlyst. Det skjer etter flere nedslående meldinger om gjenåpningen av samfunnet.

– Vi har hatt to uker hvor vi har vært usikre på hva vi skal gjøre, og har prøvd å tolke hva myndighetene sier med tanke på gjenåpning. Pressekonferansen i går, i tillegg til samtaler med kommuneoverlegen i Stryn som gjorde at vi tok avgjørelsen om å avlyse, sier festivalsjef og prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Det betyr altså at festivalen, som ble utsolgt på rekordtid, også i år blir avlyst. Kvålshaugen Bjærum forteller at man er avhengig av å være i gjenåpningsfase tre bare for å kunne få arrangert festivalen.

Slik det ligger nå nå vil fase to komme for sent for festivalen. 

Stryn Freeline Jam
INGEN KONKURRANSE: Ingen Strynefestival, betyr også at Freeline Jam utgår. Her fra 2019 - og det som var den foreløpig siste konkurransen. Foto: Henrik Ulleland

Det ble også vurdert å utsette festivalen på Stryn.

– Men kjernen av festivalen er å samles etter endt skisesong, og Strynefestivalen har lange tradisjoner som sommerfestival. Det er lange lyse dager, og den stemningen får du ikke i august eller september. Derfor satser vi heller for fullt på 2022, sier Kvålshaugen Bjærum og fortsetter:

– Det sosiale på Strynefestivalen er veldig viktig, og med strenge retningslinjer ville mye av det festivalen er forsvunnet. 

Alle som har kjøpt billetter får disse refundert. Du får også refundert hyttepåmeldingen.

Folven camping vil holde åpent den helga. Da er også etter planen Stryn sommerski åpnet for sesongen. 

– Dersom retningslinjene fra myndighetene tillater det, oppfordrer vi selvfølgelig folk til å reise til Stryn den helga, oppfordrer Kvålshaugen Bjærum.

Strynefestivalen vil altså etter planen bli arrangert igjen i 2022. Da blir dateoen 9.-12. juni.