Etter at regjeringen i går videreførte forbudet mot alle kultur- og idrettsarrangement med mer enn fem deltakere frem til 15. juni blir både High Camp Turtagrø og Strynefestivalen avlyst.

High Camp skulle etter planen arrangeres fra 7.-10. mai, mens Strynefestivalen skulle arrangeres 11.-14. juni. Fra før er High Camp på Sunnmøre, som skulle blitt arrangert i slutten av mars, avlyst.

Annonse

– Det er selvsagt veldig kjipt å avlyse med det programmet vi hadde i år. Vi hadde et variert foredragsprogram, mange nye turer på turprogrammet og så ikke minst frem mot å møte masse gira turfolk i fjellet. Men i den situasjonen vi alle er i nå, så hadde det ikke vært aktuelt med noe annet enn avlysing, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Forøvrig anbefalte ordføreren i Luster, hvor High Camp arrangeres, om å droppe toppturen i påska.

For ordens skyld refunderer Fri Flyt alle festivalpass, og alle deltakere får mer informasjon på epost om hvordan dette løses i praksis. 

Nå jobber Kvålshaugen Bjærum hardt mot neste års festivaler.

– Jeg kommer til å jobbe beinhardt for å lage et bra program til neste år, og vil tro at folk er ganske gira på festival til neste år igjen da mye blir avlyst i år.

Forøvrig planlegges Film Tour som normalt.