Det var i oktober i fjor det ble kjent at den populære turisthytta Skålabu, som ligger ved Skålatårnet på toppen av ski- og fjellturen Skåla i Stryn ble stengt. Årsaken var at hytten var invadert av veggdyr.

Dermed ble hytta stengt over vinteren i håp om at minusgradene skulle ta knekken på de uvelkomne gjestene. Men slik gikk det dessverre ikke.

Veggdyrene ble altså oppdaget for første gang i oktober i fjor. 

– Vi fikk tilbakemelding fra gjester som hadde fått ganske mange bitt, sier Johnny Bjørge, som er hytteansvarlig for Skålabu til NRK.

Håpet var at det skulle være syv kuldegrader eller kaldere inne i hytta - da vil nemlig veggdyrene dø ut. Fasiten ble derimot en annen:

– Vi håpet at den strenge vinteren hadde tatt knekken på veggedyrene som var der, men dessverre var ikke det kaldt nok til at alle veggedyra mistet livet, skriver DNT i en pressmelding.

Skålabu ligger altså på toppen av Skåla, som er en populær tur både på vinter og sommer. I beskrivelsen av turen står følgende:

– Skåla, med Skålatårnet på toppen som mål, i Stryn er en av de lengste sammenhengene nedkjøringene i landet, og først har du gleden av å gå opp. Skåla troner høyt over Loen, og er en av de mer prominente toppene i området. Den ligger i enden av en rygg som er forbundet med Jostedalsbreen.

Nå er altså turisthytta på toppen stengt på ubestemt tid.