Dette er en tur som passer godt for deg som vil ha en rask topptur med veldig mye bra skiterreng eller for deg som ikke har så mye erfaring. En ypperlig tur om du for eksempel ønsker å øve på sporvalg og ferdselsmønster.

Det er mulig å legge sporet under 30 grader hele turen, men mellom 900-1000 moh er du tett på skredterreng. 

Atkomst/parkering: Et par kilometer øst for Bjorli tar du av sørover mot Rånå. Følg veien et par kilometer, opp gjennom en stigning til du treffer en skiløypesom krysser veien. Parker i en lomme på venstre side av veien ca 200 m lengre fremme.

Opp 6.3.1 Normalveien   

Følg de åpne jordene så langt de rekker. Videre følges slakeste vei i åpne glenner i samme retning. Ved utgangen av skogen ca 900-1000 moh passeres noen mindre brattheng før terrenget igjen legger seg mot toppen. 

Tid: Kort 1-2 timer. 

Høydemetre: 460 hm

Lengde: 2,1 km

Bratteste parti: 25-30 grader 930 – 1000 moh

Faremomenter: Skred, spesielt ved forhold for fjernutløsing.

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Se samleartikkel med flere turforslag i Verma og Bjorli

LES OGSÅ: Turbeskrivelse Toppen

Ned 6.3.1 Normalveien / E1 / LV

Det vanligste er å kjøre ned omtrent samme vei som opp. Her kommer du direkte tilbake til bilen. Langs oppoversporet vil du finne mye lekent terreng og åpninger i skogen som kan by på mye fin skikjøring. 

Når: Desember – april

Faremomenter: Skred. Noen mindre brattheng rundt sporet fra turen opp kan være skredutsatt. Spesielt kort tid etter snøtransport eller ved vedvarende svake lag i snødekket.

Himmelretning: Sørøst

Lengde nedkjøring: 460 høydemeter

Bratteste parti: Noen heng på ca 30 grader mellom 1000 og 900 moh

Tips: Dette er ofte en av de første toppturene som lar seg gjøre. Etter snøfall fra Nord Vest kan det ofte være mulig å ta turen allerede i oktober. Turen er fin gjennom hele vinteren. 

Spesielt rett etter snøfall. Fjellet ligger utsatt til for vind fra Sør og Øst. 

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen

Ned 6.3.2 Østsiden / E1 / GV

Østsiden (mot Bjorli) gir en lengre nedfart med mye bra skiterreng. Fantastisk fint etter snøfall.

Fra toppen kan du ta sikte mot hytte med mast som står på ca 770 moh. Her er terrenget variert og når man ikke er kjent er det aldri godt å vite hva som er over neste konveks.

Fra hytta følges åpne glenner i skogen videre ned til langrennsløypa. Herfra kan du enten ta på fellene og følge løypa opp til bilen eller du kan stake ned til Bjorli om dere har flere biler.

Når: Desember – april

Faremomenter: Skred. Terrenget har noen heng som ofte danner mindre leområder for skred. Her kan det være lett å løse ut skred, spesielt etter fersk vindtransport.

Himmelretning: Øst

Lengde nedkjøring: 540 høydemeter ned til langrennsløpa.

Bratteste parti: Terrenget er kupert og det er noen mindre heng som er 30-35 grader. Det er også heng som er brattere enn dette på sidene av beskrevet rute.

Fra Bjorli sentrum er det lett å se terrenget og hvordan snøen ligger.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende