Turen opp er lettgått, ved at det ofte er spor opp til Skarsetra og videre følger man ryggformasjoner til topps. Utsikten fra toppryggen gjør også at du får lyst på flere skiturer i Måndalsfjellene. 

Atkomst/parkering Kjør inn Måndalen og parker ved Skare (ved starten på bomveien til Skarsetra).

Opp 3.9.1 Nordvestryggen

Følg veien til Skarsetra. Før broen over Måsvasselva skrår du sørover, mot den store østvendte ryggen fra Kjøsen. Følg denne til topps. Ryggen ligger utsatt til for vind og det blir fort hard her.

Mot toppen må man passere noen bratte heng som kan blir lettere med skarejern ved hardt føre.

Tid: Middels 3-6 t

Høydemetre: 900 høydemeter

Lengde: 4 km

Bratteste parti: 30 – 35 grader 1040 – 1100 moh

Faremomenter: Skred. Pass på å følge ryggen etter snøfall. Siste henget før toppen kan være utsatt kort tid etter snøtransport.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Se samleartikkel med flere turforslag i Innfjorden og Måndalen

Kjøsen-Toppturer-i-Romsdalen-2
Snøen holder seg lenge tørr i nordsiden på Kjøsen.

Ned 3.9.2 Nordsiden / E1 / GV

Når du kjører inn Måndalen ser Nordsiden riktig innbydende ut med variert terreng og flere mulige nedkjøringer.

Fra toppvarden kjøres henget først mot nordvest og ut på flaten under. Videre mot nordøst, her kan man søke etter den fineste snøen ved å følge ryggformasjon eller skålformasjon ned mot skogen.

Denne er åpen og det er mye terreng som gir fabelaktig kjøring. Skogspartiet er brattest mot øst og moderat mot vest. Følg veien fra Månvassetra tilbake til parkeringen.

Når: Desember – april. 

Faremomenter: Skred. De bratteste hengene i toppen er skredutsatte. Om du er usikker på forholdene bør du velge ryggformasjonene.

Himmelretning: Nord

Lengde nedkjøring: 900 høydemeter

Bratteste parti: 30 – 35 grader 1100 – 1020 moh

Tips: Turen anbefales etter snøfall uten for mye vind. Nærheten og utsikten til de alpine toppene i sør gjør dette til en av de fineste turene i området. 

Det kan også være fint å kjøre ned omtrent samme vei som du kom opp. Dette er tryggere med tanke på skred. Her er det parti som ofte har fin skikjøring.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen