Denne uken lanseres den nye utgaven av en av landets mest populære guidebøker, Toppturer i Romsdalen. Boken er forfattet av tindevegleder Halvor Hagen, og gir deg turbeskrivelser for noen av landets flotteste toppturer.

 I den nye utgaven er det dessuten flere nyheter. I tillegg til oppdaterte beskrivelser, er alle turene nå klassifisert i KAST. Områdene Verma/Bjorli og Eresfjorden er lagt til (som inkluderer fjellet Skjorta).

– Jeg ville favne litt bredere nå. Derfor har jeg blant annet trukket frem turer som kan være fine for dem som har lite erfaring fra tidligere. Her er det mange turer som kan være med på å bygge erfaring. Familieturer er også med, sier Hagen.

NYTT OMRÅDE: Eresfjord er blant de nye områdene som beskrives i boka.
NYTT OMRÅDE: Eresfjord er blant de nye områdene som beskrives i boka.

Boka Toppturer i Romsdalen ble først utgitt i 2008, og var en av landets første lokale skiguidebøker. Boken ble dessuten en bestselger, og gir deg beskrivelser til kjente turer som for eksempel Kyrkjetaket, Blånebba og Smørbottfjellet. Med den nevnte KAST-klassifiseringen vil boken styrke seg i fokuset på sikkerhet også. 

– I denne utgaven er det med kartutsnitt for hvert område og de ulike turene. Det håper jeg vil gjøre det lettere å bruke boka. I tillegg er alle turene klassifisert i forhold til KAST (klassifisering av snøskredterreng), noe jeg håper vil kunne gjøre det lettere for besøkende å sortere turer som passer i forhold til gjeldende snøskredvarsel og snøforhold, sier Hagen. 

Hagen sier han merker en økt pågang i området siden den første boken ble gitt ut for drøye ti år siden.

–  Mange overnattingsteder som i 2008 var vinterstengte er nå åpne gjennom hele vinteren. Det har også økt markedet for guiding og kursvirksomhet i Romsdalen. Skiturisme har blitt en viktig del av reiselivet i området.

Boken lanseres offisielt 12. desember, og kan bestilles i blant annet Fri Flyts nettbutikk.

BOK: Slik ser den nye og reviderte utgaven ut.
BOK: Slik ser den nye og reviderte utgaven ut.