Trollstigen åpner vanligvis i midten av mai, men har måtte utsette åpningen flere ganger på grunn av de store snømengdene. To skred har også ødelagt deler av veien.

Nå er veien klar til åpning, etter en tung og utfordrende brøytejobb, som flere ganger ble utsatt på grunn av den pågående skredfaren.

Annonse

Det skriver Romsdals Budstikke.

Veien åpner enten fredag eller lørdag, avhengig av arbeidet som gjøres med å reparere veien. Arbeidet består av å støpe to nye betongkanter under Kjellstadlia og Bispen.

– Vi ønsker å åpne så fort det er mulig etter at det arbeidet er avsluttet, sier Roar Vikhagen, byggeleder i samferdselsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune Vikhagen til avisa.

Trollstigen er et veistykke, bestående av 11 svinger over 56 kilometer i Rauma i Møre og Romsdal som forbinder Vall på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen.  Trollstigen gir umiddelbar nærhet til flere kjente toppturer som Finnan og Alnestind.

Veien er også en populær og mye besøkt turistvei. Tidligere i år har også Tindevegen åpnet, som i likhet med Trollstigen gir nærhet til flere fine skiturer.