/ Topptur

Topptur Dovrefjell - tips, kart og turbeskrivelser

Selv om Dovrefjell har lange anmarsjer og snøfattig klima, byr det storslagne landskapet på flere toppturklassikere, i tillegg til muligheten for å se moskus. Dovre er et høyfjellsområde med en rekke topper over 2000 meter. Snøhetta (2286 moh) er det høyeste fjellet utenfor Jotunheimen.

Dovrefjell er et flott og tradisjonsrikt område for fjellturer, skiturer og toppturer på ski. De fremste klassikerne er landemerket Snøhetta og den alpine klassikeren Storstygge Svånåtindan. Det finnes flere overnattingssteder, blant annet Kongsvold Fjellstue, Hjerkinn Fjellstue, Hagesenter Turisthytte og DNT-hytta Snøheim. 

Snøhetta Topptur Dovrefjell
Topptur på Dovrefjell

Turbeskrivelse Snøhetta

TOPPTUR: Den siste stigningen mot Stortoppen er en seig bakke, der solide staker sørger for at du aldri er i tvil om ruta.
Da tida stod stille på Dovrefjell

Da tida stod stille på Dovrefjell

Hvor langt er det å gå på ski til Snøhetta?

Siden det ikke lengre er mulig å bruke veien til Snøheim, må du gå med enn 20 kilometer og 1300 for å komme til toppen av Snøhetta (2286 moh). Les turbeskrivelsen her. 

Når er veien til Snøheim åpen?

Veien til DNT-hytta Snøheim er stengt for vanlig biltrafikk, men det går buss i sesongen fra 25. juni til 15. oktober. 

Hva gjør man hvor man møter moskus på skitur?

Moskus er et vanlig syn på Dovrefjell. Det anbefales være svært forsiktig og legge en rute med god avstand dersom du ser dyrene. Sørg for at de er minst 200 meter unna. 

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen