Skikjøring i oktober er vanligvis perfekt utgangspunkt for sånne Instagram vs Reality-meme´er. Det ser fint ut med oransje og rød skog nede i dalen og kritthvite fjell øverst. Og selv 10 centimeter tørr nysnø oppå ei steinur kan kastes opp i lufta og se ut som en slags spray. 

Men virkeligheten er gjerne 1000 høydemeter motbakke uten ski og 200 høydemeter kjøring mens du er livredd for å kræsje med stein og derfor kjører som ei kråke og likevel kræsjer med stein. Gjerne omringet av 1000 andre som har gjort akkurat samme tabbe som deg. Altså å tro at insta er reality.

Dermed var jeg litt skeptisk til Ola Hovdenaks instagrambilde fra fredag, av at han kjørte ankeldyp pudder med såle på Alnestinden ved Trollstigen i Romsdal. Men da han hardnakka bekrefta at det var både bra skikjøring, verdt kjøreturen fra Oppdal (uten vinterdekk), og i tillegg fulgte opp med film i instastory´en sin, da gikk jeg på smellen jeg og. Og for en smell det skulle bli! Ikke engang 1000 andre som gjorde samme tabbe klarte å knekke den fantastiske opplevelsen det var å sesongstarte lørdag 5. oktober.