Skredkveld på Chateau Neuf

Fyller Chateau Neuf med skredkunnskap

21. november blir det skredkveld på Chateau Neuf – med plass til 1000 personer og Oslo-premiere på filmen Ambivalent.

Sist oppdatert 15. november 2023 kl 13.52
FILMVISNING: Skjermbilde fra filmen Ambivalent, som vises på Skredkvelden.
FILMVISNING: Skjermbilde fra filmen Ambivalent, som vises på Skredkvelden.

– Vi ønsker at så mange som mulig skal få starte skisesongen med skredkveld her i Oslo. Den lille skredkvelden som vi hadde i Oslo i fjor, ble utsolgt før vi rakk å snu oss rundt. Og det er noe med atmosfæren på Chateau Neuf som gjør at man blir både skiglad og vinteryr, sier Heidi Bache Stranden i Varsom – Snøskredvarslingen.

Tidligere i høst var oslostudentenes storstue på Majorstua arena for både Fri Flyt Film Tour og Nikolai Schirmers Supertour. 

SKREDVARSLER: Heidi Bache Stranden i Varsom – Snøskredvarslingen.
SKREDVARSLER: Heidi Bache Stranden i Varsom – Snøskredvarslingen.
SATSER STORT: Schirmer satser stort med egen filmturné.
Les også

– Vi ønsker å nå ut til så mange som mulig med budskapet vårt om at vi i løpet av vinteren må forene både skiglede og det å forholde oss til en naturfare, sier Bache Stranden.

Hun vil selv gi publikum tips til et langt og lykkelig skiliv, mens Audun Hetland fra CARE vil snakke om hvordan vi tar beslutninger i skredterreng.

Skredkvelden på Chateau Neuf blir den første av mer enn 30 slike kvelder rundt om i landet, der skredobservatører og andre eksperter møter lokale skifolk. Tilsvarende opplegg var svært vellykket i i 2022. De som står bak er DNT, Care, Varsom Snøskredvarslingen og Fri Flyt. 

GRUNNLAG FOR TRØBBEL: Skredobservatør Pål Røsrud studerer det svake laget i snøen som kan bidra til å øke snøskredfaren i Trollheimen. Foto: Tore Meirik
Les også

Nytt av året er at en film er med i programmet. Ambivalent med brettkjører Eirik Verlo og skikjører Robert Robertsen får Oslo-premiere på Chateau Neuf, der billettsalget er i gang. 

– Vår film handler på mange måter om vår dannelsesreise hvor vi reflekterer over både gode og dårlige erfaringer i fjellet. Vi stiller oss selv kritiske spørsmål om risikoen er verdt det, samtidig som vi jakter trygg og bærekraftig brattkjøring. Man får underveis i reisen et innblikk i både vennskap, snuoperasjoner og helhetsvurderinger i krevende situasjoner, sier Robert Robertsen. 

snøskred bratthet faregrad
Les også

Opptakene er gjort over to sesonger i krevende arktiske forhold, hovedsakelig Troms og Lyngsalpan. Filmen er produsert av Erlend Remmen.


Mens tittelen Ambivalent spiller på de motstridende følelsene som hører til det å kjøre bratte fjellsider på ski, kjenner han bare på glede ved tanken på at filmen nå skal vises på mer enn 30 skredkvelder rundt om i landet. 

– Det er selvfølgelig stort at vår film skal vises på tvers av hele Norge, og ikke minst i en faglig sammenheng. Vi er superstolte! sier Robert Robertsen. 


Samleside for skredkveldene

Kjøp billetter til Chateau Neuf

snøskred snøras skred
Les også
DRONER SOM SØKER OG FINNER: Forsvaret og Norwegian Research Center (NORCE), jobber med utvikling av droner som kan søke etter og finne skredtatte i fjellet.
Les også
Publisert 15. november 2023 kl 13.06
Sist oppdatert 15. november 2023 kl 13.52
annonse
Relaterte artikler
gutt i snøskred
Se den dramatiske filmen

– En uvirkelig opplevelse

Skredekspert Markus Landrø sin analyse

Derfor har det vært så skumle skredforhold

Catherine «Kasha» Rigby
Catherine «Kasha» Rigby (1970 - 2024)

Skiprofil omkom i skred

snøskred
Moderat og betydelig skredfare i helgen

Fortsatt snøskredfare i fjellet

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen