Test av Haglöfs Vassi skiklær

Gjennom vinteren skal vi i Fri Flyt gjøre langtidstester av noen utvalgte produkter, og ett av disse er Haglöfs Vassi skibekledning.

Sist oppdatert: 27. november 2012 kl 09.21
VASSI: Slik ser Haglöfs Vassi jacket og bib sammen på stuegulvet. Det skal bli mye mer spennede å prøve dem i fjellet!
VASSI: Slik ser Haglöfs Vassi jacket og bib sammen på stuegulvet. Det skal bli mye mer spennede å prøve dem i fjellet!

Vi kommer til å rapportere flere ganger hva vi syns om klærne, før det kommer en konkluderende rapport på senvinteren, etter mange nok timer på topptur og i skiheis for å kunne gi en skikkelig rapport. I dag starter vi med førsteinntrykket av Haglöfs Vassi jacket og Vassi bib.

Jakken: Dette er ei detaljrik og fin jakke, med noen løsninger som er litt uvanlige. Man merker fort at denne jakka er designet av og for frikjørere. Vekta er lav, og det skal bli spennede å se hvor mye eller lite slitasje jakka tåler. Hetta er stor og god, og går fint over hjelmen. Bevegeligheten virker også svært god, godt hjulpet av nokså tynt stoff, som er elastisk på skuldrene og nedre del av hendene. Vassi jacket virker sjeldent detaljrik til å være så lett og gi så god bevegelighet.

Men det er en viss spenning knyttet til noen detaljer. Luftinga under armene er ikke under armene, men nærmere brystet. Dette virker spennende, men kommer det i konflikt med stroppene på sekken? Det samme gjelder de store lommene på jakka, hvor havner de i forhold til magebeltet? Det er også spenning knytta til hvordan de små snorlåsene vil være å bruke når temperaturen er lav og vottene eller hanskene er på.    

Pris: 5 499 kroner

Mer info finner du her!

Buksa: Det fins flere Vassi-bukser, og bib-utgaven er den dyreste og mest detaljrike. Førsteinntrykket er svært bra! Mye tyder på at Haglöfs har funnet en veldig god måte å koble buksa med jakka, uten å zippe dem sammen med glidelås (selv om det også er mulig). Høyt liv i tynt og behagelig stoff, og seler, ser ut til å ville gjøre en strålende jobb med å holde ryggplata på plass og unngå at snø lurer seg ned til rumpa. Store cargolommer og kult snitt sørger for rett image, og formsydde knær gir bevegelighet. Den viktige forsterkninga nederst på beina er på plass.

Vi har store forventninger til buksa, og det skal blir moro å se om de innfris i praktisk bruk.

Pris: 4 799 kroner

Mer info finner du her!

Til slutt tar vi med at Vassi-serien er designet av, blant andre, den norske storfjellshelten Asbjørn Eggebø Næss, og i denne filmen forklarer han tankene bak Vassi-serien:

Vi kommer tilbake med mer om Haglöfs Vassi og flere andre produkter i løpet av høsten og vineren!

Publisert 27. november 2012 kl 09.21
Sist oppdatert 27. november 2012 kl 09.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen