Høsten 2015 flommer nettet over av edits fra Stubai Gletcher! Vi ser triks blir gjort større en før, nye triks blir lært og alle som omtaler parken fremstiller den som noe av det råeste man kan oppleve! Her er hoppene så store og velbygde at Trippel Corks blir satt lekende lett og antallet som lærer seg trikset øker for hver dag. Dobbel Corks ser ut som noe alle kan gjøre i blinde. Enkle rotasjoner er lange og så rolige at du rekker å spise opp matpakka di før utøverne lander. Vi blir imponert alle som en ung og gammel! Mange unge får nok en ny giv nå like før vinteren og ivrer mere en noen gang etter å komme seg på ski når de har sett idolene leke seg i denne fantastiske parken!

Men hva skjedde egentlig? De siste ukene har tre meget profilerte norske skikjørere sluppet små edits i sosiale medier med alt fra enkle til store krevende triks til glede for oss alle, men disse tre har også droppet hjelmen? Nei da de kjører stort sett med hjelm,men til min forskrekkelse så dukker det opp edits med store triks uten hjelm. Hvor ble det av forbildet? Hvor ble det av sikkerhetsfokuset? Unge skikjørere får fort forbilder og de blir ikke mindre helter med dagens tilgang på sosiale medier hvor det dukker opp bilder og filmer hver dag. Enda enklere er det også å kopiere det heltene våres gjør. Hvilke signaler velger man å sende når man hopper på noen av de største hoppene som eksisterer uten hjelm og i tillegg deler det i sosiale medier?

Vi har desverre sett noen stygge skader de siste årene! PC Fosse fikk Hjerneblødning, Sarah Burke mistet livet og sist Jamie Crane-Mauzy fikk en stygg hjerneskade. (Heldigvis er hun tilbake på ski kommende vinter) Alle disse tre brukte hjelm!! Flere tilfeller finnes også der ute. Alikevel velger noen av de største forbildene å stille opp uten hjelm på hodet i store rotasjoner hvor ytterste konsekvens av ett fall kan være fatal! Jeg trodde i 2015 at vi alle skjønte viktigheten av å beskytte oss og forebygge skader! Hopp, Fjellsider, rails osv blir ikke mindre med årene og risken for å skade seg blir følgelig ikke mindre.

Skjerp dere gutter! Putt bøtta på huet og vis at dere er best også med hjelm!

DET ER KULT Å BRUKE HJELM!!

LES OGSÅ: Nyheter og omtaler av utstyr