Merke: G3

– Denne skia er såpass solid at du kan velge litt selv om du vil ha en lett toppturrigg som åpner for å dra på, eller om du vil sette på litt tyngre bindinger for et mer kjøreorientert oppsett. Som med alle G3-ski har SENDr full trekjerne og en form som gir kolossalt gode kjøreegenskaper, sier Eirik Finseth.

Field Productions-stjerna jobber som selger og merkeansvarlig hos G3-importør 7Blåner, og han er dermed sjefen for G3 i Norge.

Fri Flyt har samlet alle nyheter, produktomtaler og tester om ski- og bindingsleverandøren G3. Les dem her.

Skateboardinspirerte sidekanter

SENDr er det kanadiske merkets eneste nye modell neste sesong, men alle G3-skiene har fått en oppgradering – inspirert av skateboard.

– Alle modellene har fått ny sidekant, laget i samme materiale som skateboardhjul. Polyuretan sprøytes inn fra siden slik at det blir hundre prosent tett, så stivner det og gir en sidekant som flekser litt, og dermed gir skiene bedre kjøreegenskaper, sier Finseth.

FINDr-serien – som gjorde det skarpt i Fri Flys skitest denne høsten – går videre. Synapse-modellene er oppdatert med de nye sidekantene, ROAMr-serien kommer i nye lengder (108, 100 og 100-dameversjon).

G3_3
G3_3

NESTE ÅRS G3 SKI: Fra venstre: FINDr FLX (mindre karbon enn den ordinære utgaven), FINDr 94, Synapse 100,  Synapse 92, ROAMr 100 Elle (dameversjon), ROAMr 100 og SENDr 112. Foto: Tore Meirik

To nye feller

G3 lanserer også to nye skifeller neste sesong.  Scala LT er en videreføring av årets nyheter Scala, hvor tuppen på fellen er laget i plastmateriale. Dette skal gi bedre brøyteegenskaper og senke vekten. Bestselgeren Alpinist kommer i Momix-versjon, som betyr 70 prosent mohair og 30 prosent nylon (den ordinære utgaven er kun nylon).

– Momix har bedre gli, men med tilnærmet like god slitestyrke og feste som en ren nylonfell. En av fordelene med G3s feller er at de er utvikla på vestkysten i Canada, hvor snøen er ganske lik den du finner i Norge. Dermed viser det seg ofte at fellene fungerer bedre her til lands enn feller laget nede i Europa, sier Finseth.

Priser:

  • SENDr: 8999,-

  • FINDr:102: 8499,-

  • FINDr 94: 7999,-

  • FINDr 86: 7499,-

  • ROAMr 108: 7999,-

  • ROAMr 100 dame og herre: 6999,- 

  • Synapse+ 101 dame og herre: 8499,- 

  • Alpinist LT Momix fra: 2199,-

Hvis du er interessert i topptur, så har Fri Flyt samlet alle artikler, reportasjer og produktomtaler relatert til topptur, her