Guide til Sirdal skisenter

Sirdal resort er det største anlegget i sørvest, og midt i Stavangers eget hyttefelt på Sirdal i Frafjordheiane. Her er vår guide til Sirdal skisenter.

Sist oppdatert: 19. desember 2022 kl 23.40
Sirdal alpin ski snowboard skistar guide freeride
Nekjøring fra nabofjellet Røseknuten, som er et av flere populære toppturmål i Sirdal. Foto: Lars Storheim
Lesetid: 3 minutter

Skitilbudet i mega-hyttefeltet Sirdal har flere ulike tilbydere, og mange av disse heisene har tidligere hatt et samkjørt tilbud. Sirdal resort på Tjørhomfjellet er det største av dem. Klikk her for våre Fri Flyt-guider til norske skisteder!

Nå har man satset på et sentralisert skitilbud imellom Tjørhom og Ålsheia, som er lett tilgjengelig en drøy time fra byen. Anlegget ligger ikke spesielt høyt, men det er åpent og med tilgjengelige topper.

Lypekart og snøforhold

Sirdal skisenter resort alpin ski snowboard skistar guide freeride
Sirdal skisenter har bitt seg fast i en skrent like ved et vidde-platå.

Anlegget har så vidt 300 meters høydeforskjell, og som regel finner du mest slakt cruise-terreng innenfor løypene.

Anlegget mener de skal satse ekstra på park i fremtiden, men så langt mangler det helt store. En enkel linje finnes, men en får håpe at det i fremtiden er et tilbud som kan matche f.eks. Sjusjøen.

Det finnes to "bunnsentre" med store varmestuer og øvrig, et på Tjørhom og et i Ålsheia. Litt sånn "nylig oppusset"-stemning i kaféen.

Anlegget ligger litt oppi heiane på ca. 500 m, men det er også på vestlandet - så her kan "alt" skje! Fri Flyt har et alltid oppdatert snøvarsel for Sirda

Offpiste og topptur

Sirdal er stort sett åpent viddefjell, så du kommer ikke til å streve med å finne urørt snø eller se hvor du skal - på godværsdager. Det er derimot ikke bratt nok til å by på det helt store.

Du kan cruise rolig mellom løypene i anlegget eller kanskje kjøre brattere rennepartier ned mot vannet fra Tjørhom - om det er nok snø. Undertegnede har bare tenkt det i teorien da!

Toppturer i området er langt mer populært, og selv om du skjelden får mer enn 400 høydemeter i en enkelt tur, så er det en rekke tilgjengelige turer i området!

Særlig Røseknuten, nabofjellet til anlegget, er en populær topptur.

Her finner du en grundig artikkel med oversikt over randonee i Sirdal, hentet fra Fri Flyt sin toppturbok toppturer i sørvest av Ida Sollien.

Fri Flyt - reportasjer

Skipatruljen har vært i Sirdal med frikjører Øystein Aasheim for å filme frikjøringen!

Her finner du alle sakene vi har laget om Myrkdalen tidligere.

Har du noen tips som ikke er med her? Har du vært i anlegget og tatt noen fine bilder? Send oss gjerne det du har på nett@friflyt.no!

Reise, fritid og overnatting

Du kommer deg hit med bil, men kan også ta skibuss fra Stavanger som betjener flere anlegg i Sirdalsområdet. Her finner du anlegget på google maps. 

Det er begrenset med underholdning, og beskjeden afterski får du i varmestua på Tjørhom. Rundt Sirdal og omegn har det vokst opp en liten hytteby - sjekk f.eks. Sinnes fjellstue. 

Sirdal resort / Sirdal skisenter

sirdal-skisenter.no

51 20 81 80

Antall heiser: 11

Antall nedfarter: 23

Lengste nedfart: 1500 meter

Høydeforskjell: 350 m

Heiskort: 460 kroner

Hvor: 55 km fra Flekkefjord, 102 km fra Stavanger, 179 km fra Kristiansand, 312 km fra Bergen, 466 km fra Oslo

Publisert 15. oktober 2021 kl 12.00
Sist oppdatert 19. desember 2022 kl 23.40
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen