Slusjdrømmer i Ørsta skisenter

Hva er det Norgescupvinner Øystein Aasheim og storfjellslegende Karsten Gefle har til felles? Det finner du ut av i denne episoden av Skipatruljen (S5E4).

Sist oppdatert 12. april 2019 kl 14.59

Svar på gåten: De har vært på tur med Skipatruljen til Fri Flyt og kjørt på ski i sol og slusj i Ørsta skisenter. Her finner du Fri Flyt sin anleggsguide til Ørsta!

Mandag denne uken fikk vi nemlig en forsmak på hva denne påsken kommer til å kunne levere av skiforhold i store deler av Norge. For det lille skisenteret Ørsta sin del, ser det i hvert fall svært lovende ut. 

Øystein Aasheim, som er vant til relativt kompakte forhold fra sitt lokalanlegg i Lemonsjøen, fikk riktignok litt hjemlengsel da dagen begynte i brattsidene rett i nærheten av der X2 har sin freeride-konkurranse. Men etterhvert som Karsten Gefle fikk tatt riktig ferje og navigert seg frem til skisenteret, myknet det sakte, men sikkert opp av sol og minkende vind. 

LES OGSÅ: Livet som en ekslegende

Saken fortsetter under bildet:

RUND AV MED ET BAD I FJORDEN: Rett ut fra den øverste heisen i Ørtsa Skisenter får du denne utsikten og skikjøringen. Bilde: Bård Gundersen
RUND AV MED ET BAD I FJORDEN: Rett ut fra den øverste heisen i Ørtsa Skisenter får du denne utsikten og skikjøringen. Bilde: Bård Gundersen

– Det er litt av et sted, dette her. Spesielt for oss som er litt mer glad i å kjøre på ski enn å gå, er det gull å ha muligheten til å finne urørt om man bare går littegran, sier programleder Bård Gundersen. 

– Ja, bare på fem minutter kommer du deg til fine plasser med lite konkurranse om den urørte snøen. Går du en halvtime eller time så kommer du deg skikkelig opp i høyden og til fantastisk kjøring som til og med kan ta deg helt ned til Sæbø og Hjørundfjorden, svarer Gefle som tok med seg Skipatruljen opp til Veirahaldet på 1206 moh. 

På gode pudderdager er det ikke behov for å gå i det hele tatt. Det ligger fin skogskjøring i Ørsta Skisenter rett ut fra heisen, som også er en del av heiskortsamarbeidet Alpepass. Her kan du lese alle våre saker om Ørsta.

Alt av Skipatruljen

Publisert 12. april 2019 kl 15.00
Sist oppdatert 12. april 2019 kl 14.59
annonse
Relaterte artikler
Ørsta skisenter cruise freeride guide
Fri Flyt anleggsguide

Ørsta Skisenter Bondalseidet

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen