Tirsdag ettermiddag lanserte den svenske skikjøreren Jesper Tjäder en edit med flere triks som aldri har blitt sett før i historien. Derfor er det ikke rart man falt på navnet "Unrailistic". Like imponerende er at triksene ikke spares til Supervention 2.

SE PARTEN HER:

Annonse

– Hvor er den filmet?

– Editen er filmet i Tandådalen, Sverige i mai 2015. Hele skisystemet hadde stengt for sesongen, så vi hadde hele stedet for oss selv, sier Jesper til Fri Flyt.

– Hvor lenge holdt dere på?

– Vi hadde veldig uflaks med været, så vi var i Tandådalen i cirka en månad, sier Jesper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

trampo2
trampo2

RAILS: Jesper Tjäder gjør de fleste comboer på rail i filmen. Foto: Skjermdump

– Hva var vanskeligst å få til?

– Det vanskeligste tricket var nok trampolinen. Det var vanskelig å finne rett fart, sprett og retning, pluss at det blåste veldig mye da vi filmet det, sier Jesper.

Sigstad forteller at det ligger mye arbeid bak det klippet:

– Når Jesper landa trampoline til boks trikset var det god stemning, for den jobba han sjukt hardt for, og slo seg mye. Det var egentlig en litt surrealistisk opplevelse, for når solen skinte og Jesper kjørte, så gikk ting overraskende lett for han. Det var til tider vanskelig å vite om det var drøyt eller ikke, for det så så lett ut når han gjorde det, sier Sigstad.  
Field productions hadde flere utfordringer med været.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

trampo
trampo

TRAMPO: Jesper Tjäder på trampolina. Foto: Skjermdump

– I følge parkcrewet i Tandådalen hadde vi sjukt uflaks med været. Vanligvis er mai en måned med mye sol og fint vær, men det var det ikke i år. Så det ble mye venting og bygging, og mange turer frem og tilbake fra Oslo, for det var ikke noe poeng å sitte i en hytte i Tandådalen og se på regnvær når vi hadde masse andre ting vi også skulle gjøre på kontoret i Oslo. Det ble nok en fem-seks turer frem og tilbake Oslo - Tandådalen i løpet av innspillingen, sier Sigstad.

– Har dere spart noen klipp til Supervention 2?

– Det var noen triks jeg ikke rakk å prøve, og så var det noen jeg ikke helt fikk til. Så det kommer mer i Supervention 2! sier Jesper.

– Vi har noen features som vi ikke fikk gjennomført og som vi forhåpentligvis får filmet til våren, sier Sigstad.