/ Folk

Se hele den spektakulære førstenedkjøringen fra K2

Andrzej Bargiels førstenedkjøring fra K2 omtales som en av de villeste i historien. Nå har det blitt laget dokumentar om ekspedisjonen i 2018.

Sist oppdatert: 4. august 2020 kl 09.36
Andrzej Bargiel
DOKUMENTAR: En veldig fornøyd Andrzej Bargiel i bunn ved base camp. Se hele dokumentaren nå. Foto: Red Bull
Lesetid: 1 minutter

Ekstremskikjører Andrzej Bargiel ble for alvor kjent for verden da han i 2018 kjørte ski fra toppen av K2. Det har blitt laget flere korte filmer av førstenedkjøringen, men nå har det blitt laget en full dokumentar om den imponerende skikjøringen.

Det 8 611 meter høye fjellet i Himalaya regnes som et av verdens farligste, og betydelig mer krevende enn Mount Everest.

I følge Red Bull tok det tre dager å nå toppen av K2, på vei ned valgte han å kjøre Cesen ruten ovenfor Messner-traversen og videre ned Kukuczka-Pietrowski ruten. På hele turen hadde han kun en rappell for å komme seg ned i Flaskehalsen som en del av turen heter. 

Bargiel var dessuten på Mount Everest i 2019 for å kjøre ned verdens høyeste fjell uten oksygentilførsel og rapellering. Rekordforsøket ble derimot avbrutt.

Dokumentaren i sin helhet er dessverre kun tilgjengelig via Red Bulls nettsider, men det er også laget en forkortet versjon du kan se nedenfor her:

Publisert 4. august 2020 kl 09.36
Sist oppdatert 4. august 2020 kl 09.36
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen