Den polske skikjøreren og alpinisten Andrzej Bargiel fullførte nylig hans livs største prosjekt. Klokken 19:30 søndag ettermiddag var førstenedkjøringen av et av verdens farligste og nest høyeste fjell et faktum. Andrzej begynte nedkjøringen klokken 11:30 og brukte åtte timer på å kjøre ned de 4000 høydemeterne ned til base camp. Bragden er enda større når man legger til at han både klatret opp og kjørte ned uten å supplere med oksygen.

I følge Red Bull tok det tre dager å nå toppen av K2, på vei ned valgte han å kjøre Cesen ruten ovenfor Messner-traversen og videre ned Kukuczka-Pietrowski ruten. På hele turen hadde han kun en rappell for å komme seg ned i Flaskehalsen som en del av turen heter. Etter noen timer i Camp 4 for å vente på at været skulle bli bedre fikk han fullført turen. Takket være enormt gode forhold var det også 31 andre klatrere som fullførte toppstøtet på den beryktede toppen.

Annonse

Samtidig mens dette foregikk tok broren hans; Bartek Bargiel rekord med historiens høyeste flydde drone, da han fløy over K2 for å dokumentere hendelsen.