– Jeg synes det er veldig gøy! Jeg har aldri vært med i en så stor film så er sykt stoka på at jeg fikk lov til å være med, sier Eirik Sæterøy til Fri Flyt.

Sæterøy ble internasjonal ski-kjendis over natten da han på spektakulært vis tok sølv under Big Air-finalen i X Games i Hafjell. Siden den gang har han blitt fast inventar på landslaget, og nå kommer også det store skifilm-gjennombruddet i Factions nye film, This Is Home.

For det er ikke små navn Sæterøy skal dele kinolerret med. På listen finner vi blant annet Candide Thovex, Sam Anthamatten og Johnny Collinson. I tillegg dukker Duncan Adams, Adam Delorme, Mathilde Gremaud, Alex Hall, Daniel Hanka, Tim McChesney, Antti Ollila, Arnaud Rougier, Pablo Schweizer, Kelly & Henry Sildaru og Giulia Tanno i filmen.

– Hvor mye er du med i filmen?

– Jeg er med i to av segmentene. Jeg tror det totalt er fem eller seks. Jeg vet faktisk ikke helt hvilke klipp som er tatt med, sier Sæterøy.

Han har filmet med teamet sitt i Verbier, Sveits og i Deštné v Orlických horách i Tsjekkia.

– Jeg tror filmen blir sykt bra! Gleder meg veldig til å se den! Er en del fete klipp i den.

Filmen vil inneholde et bredt spekter av skikjøring- alt fra storfjell, til backcountry-jibbing til parkkjøring og street.

Sæterøy er for tiden hjemme etter et lengre opphold på New Zealand. Videre venter hans første sesong på landslaget.

Se trailer til filmen This Is Home av Faction her: