– Sekundet jeg hadde eksportert ut ”Vår beste dag” bestemte jeg meg for å aldri lage skifilm igjen. Det tok så utrolig mye tid og energi. Men så hadde vi den første visningen på filmtouren, da spurte jeg Petter om vi skulle lage en film til haha. Vi begynte planleggingen i november 2016 og det har vært et deltidsprosjekt siden, vi er bare studenter så vi har ikke tid eller overskudd til å ha dette som fulltidsprosjekt. Da går det for mye ut over studier og jobb.

Matias Myklebust og Hallstein D Mala har drevet Ranglefant Film i noen år allerede og er produksjonsselskapet bak den nye filmen som kommer i høst.

– I utgangspunktet skulle vi filme sammen med Sunnmøre Ski og Tauslitarlag men etterhvert som vi kom lengre ut i produksjonen fikk vi med større navn som Karsten Gefle og mindre navn som Leif Hoggen.

Matias forklarer videre at hovedfokuset er sunnmørsbaserte skikjørere, å følge og dokumentere hverdagen til disse karakterene som lever av og for å kjøre ski. Hvordan yngre mennesker tilnærmer seg fjellene sammenlignet med eldre skikjørere. 

Det blir to større visninger av filmen, en i Volda og en i Oslo.