/ Skifilm
 / Glæder

Glæder episode to: Tre ulike skiliv

I den andre episoden av TV-serien Glæder møter vi Nikolai Schirmer, Magnar Musum og Stig Helset – som alle har funnet sin måte å leve av og for ski på.

Sist oppdatert: 8. november 2019 kl 11.11
Lesetid: 2 minutter

I Glæder blir vi bedre kjent med Petter Westgaard, og hans søken etter en tilværelse som skikjører på Vestlandet. I den første episoden ble han derimot skadet, og skifilmprosjektet har tatt en noe annerledes vending. I episode to dykker han dypere inn i ulike måter å leve et skiliv på.

Vi slipper der vi slapp med skaden i forrige episode med skaden. Det er jo mange veier å gå for en vanlig fyr som meg, og det tar jo på både fysisk og psykisk når man opplever motgang, sier Westgaard, og fortsetter:

– Jeg vil vise mangfoldet, som gjør at folk kan gjøre det her. Mange kan nok identifisere seg med noen av dem.

Serien er forøvrig laget av Matias Myklebust og Ranglefant.

I episoden møter vi altså Nikolai Schirmer fra Tromø, som er et kjent navn for de fleste i Fri Flyt verden. Han har levert flere skifilm-serier som Endless Winter og Schirmer In The Field – i tillegg til en rekke viralhits.

I SAMTALE: Petter Westgaard og Nikolai Schirmer. Foto: Kyrre Buxrud
I SAMTALE: Petter Westgaard og Nikolai Schirmer. Foto: Kyrre Buxrud

Magnar Musum lever derimot et litt mer avslappet skiliv, mens Stig Helset blant annet har gitt ut boka Toppturar i Sunnmørsalpane. Sammen danner de perspektivet på hvordan man kan leve av og for ski i den andre episoden.

– Hvem kjenner du deg best igjen i selv?

– Jeg er vel en miks av alle tre. Vi er veldig ulike. Jeg liker innstillingen til Magnar med total frihet. Jeg liker også mulighetene Nikolai har med sponsorer og mange prosjekter. Ikke minst liker jeg Stig sine muligheter med en gunstig jobbsituasjon.

Episoden avsluttes riktignok brått. I den siste scenen ser vi Petter Westgaard bli tatt av snøskred. Hendelsen og omstendighetene får vi vite mye, mye mer om i neste episode.

– Det var den klassiske menneskelige faktoren som spilte inn der, sier Westgaard.

– Det er god grunn til å følge med i neste episode, sier serieskaper Matias Myklebust.

Neste episode kommer på friflyt.no fredag 15. november.

Se flere bilder fra episoden her:

Publisert 8. november 2019 kl 11.11
Sist oppdatert 8. november 2019 kl 11.11
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen